hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [buli]  2019. december 2. hétfő   12:10
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Mustasch, Dynamite és a Motorjesus
2019.november 17. Dürer kert

  November 17-én hard rock, metál triumvirátus látogatott el a Dürer kertbe. Az est apropóját a svéd, tavaly 20. születésnapját ünneplő Mustasch fellépése adta, akik ősszel megjelent Killing It For Life albumuk népszerűsítésének európai turnéján szárnysegédeket vettek magukhoz. Egész novemberben kíséri őket a szintén svéd Dynamite és a német Motorjesus, akik rövid blokkban a Race to resurrection albumukat mutatják be.
  
  Az este lassan indult, a közönség többsége csak a Mustasch-ra volt kíváncsi, ezért Dynamite koncertjén nem volt nehéz beverekedni magam az első sorba. A rövidebb átállások kedvéért két dob felszerelés volt a színpadon, ami beszűkítette a mozgásos lehetőségeket. A banda fekete színben érkezett. Ruhájuk nem volt egyforma, de egységesen mindegyikre azonos jelek voltak felvarrva. Fejben Mellszőr Bandának kereszteltem őket, de ezt mindenki vegye dicséretnek a fiatal srácok közül. Dallamos, jól követhető, de lendületes rockot játszottak. Mattis Karlsson énekes, gitáros többször buzdította a közönséget, de Johas Hagsröm dobos is végig mosolygott és kereste a szemkontaktust. Sebastian Hed-Plikas és Adam Butler pedig tépte a gitárt, ahogy a műfajban illik. Ebben a felállásban 2012 óta játszanak a fiúk. Fél órás koncertjükbe mindössze 7 nóta fért bele. Többek között például a Kings of the radio, ami mindössze 3 nappal előtte került ki a videó megosztó oldalra.
  
  Rövid átszerelés után a Motorjesus folytatta. Chris Birx énekes utalt rá, hogy 30 éves a zenekar. Azt fájlalta elsősorban, hogy a haja már nem olyan, mint régen, ezért le kellett vágatnia. A zenekar névválasztását a rajta lévő Motorhead póló könnyen magyarázta. A csapat alaptagjai még Andy Peters gitáros, aki stílusában egyértelműen Slash-re hajaz nálam, bár kisebb a hajkoronája, de mindenképp hiteles a fizimiskája. Oliver Beck a dobosuk, aki ledobta a textilt már a koncert elején, és úgy püfölte hangszerét. Ilyen ez a rock and roll. Mivel nem tudják a számaikat hárman előadni, ezért a turnén két vendég gitáros szerepel velük a színpadon. Látszólag szerették Budapestet, másnap posztoltak is a közösségi médiában, ahogy épp áztatják magukat Budapest ikonikus fürdőjében. Ők is csak 30 percet kaptak. Igazi garázs rock hangulatot teremtettek. Szeretik a fiúk a gépeket és a száguldást, az biztos.
  
  Mire a Mustasch (Bajusz) szivárgott a színpadra, már telve volt a terem. Ralf Gyllenhamar énekes, gitáros és Stam Johansson basszusgitáros alapító tagjai a zenekarnak. Nevüket az alapján választották, hogy sok példaképük viselt bajuszt (például Freddie Mercury). Robban Bach dobol és David Johannesson gitározik a bandában, ahol mindannyian írnak dalokat, majd együtt választják ki a legjobbakat. Mottójuk: mindent vagy semmit. A Skandináviában igen népszerű zenekar sok magyar rajongót is vonz. Piros turnébuszuk tavaszig bejárja velük Európát. Társadalmi szerepvállalásuk idén a fiatal fiúk öngyilkosságának prevenciója. Dalt is írtak What is wrong címmel, amihez klip is készült idén. Elmondásuk alapján aggasztó, hogy egyre több fiatal küzd mentális betegségekkel, és szeretnének változtatni ezen. Stílusuk keményebb, mint az elő zenekaroké. Nem annyira dallamos, mint amennyire zúz, inkább metál, mint rock. Megjelenésük sem cáfolt rá erre. Új albumuk bemutatása mellett természetesen hozták a klasszikusokat is, mint például a Lawbreaker vagy a Libertá. Pillanatok alatt megteremtették a műfajhoz passzoló hangulatot.
  
  Összességében egy igazán változatos este keveredett a három csapat játékából. Sajnálhatja, aki nem jött korábban. Az mondjuk tény, hogy az első két banda szelídebb műfajban utazik, de mindenképp izgalmas volt megismerkednem velük. A közönségben egyértelműen a középkorú ősrokkerek voltak többségben. Szépen villáztak és bólogattak, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ameddig a Föld kerek…


Kulcsszavak:
  mustasch     dynamite     motorjesus 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Kissin’ Dynamite októberben Budapesten

Kamelot, a Kissin Dynamite, a Dynazty, Geoff Tate és még sokan mások, a H-music szervezésében

Mustasch, Motorjesus, Dynamite a Durer kertben

Kissin´ Dynamite, John Diva & The Rockets Of Love

Kissin Dynamite a Durer Room 041-ben
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
 kapcsolódó fotók: 

MUSTASCH - 2019. november 17. DÜRER KERT - KILLING IT FOR LIFE TOUR 2019

DYNAMITE - 2019. november 17. DÜRER KERT - KILLING IT FOR LIFE TOUR 2019

MOTORJESUS - 2019. november 17. DÜRER KERT - KILLING IT FOR LIFE TOUR 2019
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bam margera    damnations day    trio3po    amber heard    at the drive-in    pain of salvation    csejtey    blessthefall    blind channel    boris    the mono jacks    dream evil    vl45    illdisposed    house of pain    jubileum    red sparowes    Ízek    tius norma    twisted sister    dagoba    justin sullivan    cult of luna    garbage    dustin hoffman  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!