hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. január 27. hétfő   17:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mutasd meg a zenédet a friss Grammy-díjas Steve Dubnak a DEX-en!


  Március 2-3. között a Budapest Music Centerben te is megmutathatod a zenédet a vasárnap este frissen Grammy-t nyert producernek, Steve Dubnak, hiszen többek között ő is részt vesz a DEX Songwriting Expo-n, sőt mi több, listening session keretében segíti majd a dalszerzőket a legaktuálisabb iránymutatásokkal. Budapest harmadjára is a dalszerzés fővárosa lesz - hamarosan indul a DEX!
  
  Az Artisjus harmadik alkalommal rendezi meg a dalszerző expót. Az Európában egyedülálló rendezvény a kezdő és a tapasztalt szerzők számára is kínál gyakorlati tudást, tanácsokat és karrierépítési lehetőségeket. A szerzői pálya kreatív és üzleti oldalát egyaránt érintik az előadások, mesterkurzusok; külön program járja körül a zene és a film sokrétű kapcsolatát.
  
  Óriási hír, hogy a DEX vendége lesz Steve Dub is, az a többszörös Grammy-díjas producer, dalszerző, aki hangmérnökként vagy (társ)producerként, társszerzőként olyanokkal dolgozott együtt, mint a Prodigy, Moby, az Underworld, az Orbital, a Depeche Mode, a New Order, a Stone Roses és a Klaxons, ráadásul tavaly producerként közreműködött a The Chemical Brothers legújabb lemezén, amivel vasárnap este elnyerték a legjobb dance/elektronikus zenei album kategóriának járó díjat.
  
  A szlovák énekes/színész Celeste Buckingham és a finn énekes/dalszerző, Eva Louhivuori kerekasztal beszélgetésén pedig kiderül, milyen szerepe van a helyi kultúrának, hangoknak egy sláger megszületésében, illetve itt lesz a közel 350 ezer feliratkozóval bíró YouTube csatorna, a “Holistic Songwriting” megalapítója, a német Friedemann Findeisen is, akinek Ed Sheeran slágereit fejtegető videóját például már több mint egymillióan látták. Findeisen ezúttal arról mesél majd, hogyan kell lépésről lépésre megírni egy slágert, illetve segít a hatékonyságnövelésben is.
  
  Idén először fókusztémája is lesz a DEX-nek: a BLEND program körüljárja a film és a zene sokrétű kapcsolatát. Szó lesz az iparágak közti kommunikációról, a filmipar igényeiről, a zenei supervisorok szerepéről és a filmzeneszerzés fogásairól. „Speed meetingek” segítik a két iparág képviselőinek – szerzőknek, zenészeknek, menedzsereknek és producereknek – a megismerkedését. A program egyik vendége Jozef van Wissem, aki több albumot kiadott Jim Jarmusch rendezővel, akinek Halhatatlan szeretők című filmjéhez írt zenéjével Cannes-ban nyert díjat. A BLEND az Artisjus, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Hangfoglaló Program együttműködésében valósul meg március 2-án.
  
  A nemzetközi előadók mellett pedig a hazai zenei élet legjobbjaitól tanulhatunk a DEX-en. A techno szerelmesei már biztosan jól ismerik Tóth Lau-t, aki ezúttal egy workshopon mutatja be, hogy kezdőként hogyan fogjunk bele a producerkedésbe. Vozár Péter, zeneszerző, producer és sound designer a trailer zeneszerzés rejtelmeibe avat be és idén is itt lesz Johnny K. Palmer, aki az angol dalszöveg írással kapcsolatban látja el hasznos tanácsokkal és trükkökkel a közönséget.
   A YouTube for Artist! című workshop keretében Bodrogi András, minősített YouTube szakértő segít megérteni az online videómegosztó platformban rejlő lehetőségeket és hasznos technikákat is megoszt a közönséggel. Tátrai Tibor kimagasló munkásságát, zeneszerzői és zenészi karrierjét talán senkinek sem kell bemutatni. A DEXen mesél a színpadon töltött több mint 50 évéről, a több mint 50 nagylemezéről és elképesztően kalandos életútjáról, mely sosem tért le a zenei pályáról. A beszélgetésen Vitáris Iván, az Ivan and the Parazol énekese is részt vesz, akitől megtudhatjuk, hogy mindez manapság milyen tanulságokkal szolgál egy fiatal, aktív zenekarnak.
  
  A rendezvény mindkét napján a dalszerzők zeneipari támogatása is hangsúlyos része a programnak: előadások és egyéni tanácsadások segítenek eligazodni a szerzői jogok, a zeneműkiadás, a sync-licensing és a zenei menedzsment témáiban, valamint nemzetközi sikereket elért hazai dalszerzők mesélnek személyes tapasztalatok alapján a nemzetközi karrierépítés és érvényesülés különböző lehetőségeiről.
  
  Jegyek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 boddah    six feet under    symphony x    star positive    marigold hotel    five finger death punch    victor hugo    hordes of chaos    sworn enemy    suicidal tendencies    deák bill    kishúg    crushing caspars    bibliotheque pascal    asphyx    aerosmith    bárka színház    mono    saviours    ramones    spelll    danger angel    killswitch engane    flash    opera  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!