hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2020. február 3. hétfő   04:29
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Láthatáron Csoport előadásai


  A Láthatáron Csoport izgatottan kezdte meg februári új előadásának próbaidőszakát. A hosszú ideig Suli-bulli munkacímmel emlegetett előadás végül a Pitbull Kamilla Gimnázium névvel debütál felnőtt közönség előtt február 26-án és 27-én 19 órakor a Három Holló Kávéházban (Budapest, Piarista köz 1.).
  
  Az elsősorban középiskolásoknak szóló, iskolai erőszak témáját központba helyező színházi nevelési előadást a KIÚT - 5 alkalmas pilot projekt részeként hozta létre a színházi csoport a NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS támogatásával; a PRO PROGRESSIONE EGYESÜLET és a TUDÁS HATALOM formáció együttműködésével, illetve Dr. Kulcsár Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Kriminológiai és Büntetés-végrehajtási Tanszékének adjunktusa szakértésével.
  
  Az iskolai és az online kortárs bántalmazás (angol nevén bullying) témájával foglalkozó előadás során a színházi nevelés eszköztárával és a résztvevők együttműködésével a színészek közösen tárják fel a zaklatás hátterét és a lehetséges cselekvési lehetőségeket. Az előadásba beépülő interaktív részek, illetve az előadást követő 25 perces feldolgozó foglalkozás egyaránt a résztvevő diákoknak nyújt majd a későbbiekben megnyilvánulási- és részvételi lehetőséget. A téma színi feldolgozásával az alkotók célja az iskolai zaklatással kapcsolatos érzékenyítés és a közösség támogató erejének felébresztése is.
  Az alkotók várják a téma iránt érdeklődő pedagógusokat és pszichológusokat a februári bemutató előadásra, illetve az azt követő szakmai beszélgetésre és közönség-fórumra.
  
  A Láthatáron Csoport ifjúsági előadását a bemutatót követően a budapesti és vidéki középiskoláknak lesz lehetőségük meghívni. Az előadás segít kezelni meglevő iskolai problémákat, és erősíti a csoportkohéziót - ezért is különösen ajánlott minden olyan iskolának, ahol erre szükség lehet.
  
  Jegyvásárlás itt
  
  Az új bemutató mellett újdonságot jelent még a csoport életében, hogy az Én, te, mi – haladunk a korral párkapcsolati komédiát meghívásra február 13-án 19 órakor új helyszínen játsszák, a Corvin Művelődési Központ - Erzsébetligeti Színházban (1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/C.) Ez lesz az első alkalom, hogy más helyszín ad otthont a KuglerArt Galéria terére kitalált produkciónak, így a váltás egyben egy izgalmas kihívás is a színészek számára. Az alkotók szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen gondolkodik és nevet közösen a párkapcsolatokról - különösen így Bálint nap előtt!
  
  Jegyvásárlás ide kattintva
  
  A Láthatáron Csoport tavaly novemberben debütált Hagyaték című előadása iránt továbbra is nagy az érdeklődés. A mélyebb pszichológiai témát érintő darab Alice Miller lengyel zsidó származású ismert pszichológus életét és családi tragédiáját dolgozza fel fia, Martin Miller magyar nyelven nemrégen megjelent könyve alapján. A történet keretét a holokauszt-tragédia adja. Feuer Yvette és Rába Roland játéka február 28. és 29-én 19 órakor a Hold21 HPS KultSzalonban (1054 Budapest, Hold utca 21. 4. emelet, 66-os kapucsengő) lesz látható.
  
  Jegyvásárlás ide kattintva
  
  A független színházi társulás februárban két határon túli városba is elviszi A megmentő című előadását: február 4-én 19 órakor Temesváron a Csiky Gergely Állami Magyar Színház meghívásának tesz eleget, február 5-én 19 órakor pedig a Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház ad otthont az előadásnak. A darab során a családi élet tökéletes bonyolultságába kaphatnak a nézők egy csontig hatolóan őszinte betekintést, két nővér és egy kimondottan hatalmas orr történetén keresztül.
  Az Edward Bond kortárs angol szerző művéből készült Ablak című előadást február 18-án 10.30-kor a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjainak mutatja be a csoport, 14 órakor pedig a MSzC Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai nézhetik meg Nyírbátorban. A darab egy széthulló család történetén keresztül szól kiszolgáltatott élethelyzetekről és a felnőtté válás nehézségeiről. Az előadást követően feldolgozó foglalkozás segíti a diákokat, hogy a színházi élmény hatására felmerülő gondolataikat, érzéseiket megfogalmazhassák. Rendező: Bethlenfalvy Ádám. Játsszák: Fehér Dániel, Feuer Yvette és Gerner Csaba.
  Az 5-9 éves gyerekeket és szüleiket a Markó Róbert által írt és rendezett Banyamosoda című zenés-bábos vásári komédiára várják a színészek, melyre ezúttal egy szerdai nap délelőtt, február 19-én kerül sor a Marczibányi Téri Művelődési Központban 10.30-kor. A gonosz boszorkány legyőzéséről szóló darabot Feuer Yvette, Ivák Bence és Manyasz Erika előadásban tekintheti meg a nagyérdemű.
  
  A Kiállok érted című produkció középpontjában a fiatalkori prostitúció és az áldozattá válás folyamata áll. Romankovics Edit rendezése az ORFK megrendelésére és szervezésében valósul meg - a Láthatáron Csoport, a KV Társulat és a Névtelen Utak Alapítvány koprodukciójában. Az előadást Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban (Szolnok, Hild János tér 1.) február 26-án 10.30-kor játsszák a csoport színészei gyermekotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedő fiatalok, illetve a gyermekvédelemben dolgozó felnőttek számára. Az előadást feldolgozó foglalkozás követi.
  A fent említett színházi nevelési előadások nem nyilvánosak, de lehetőség van azok megtekintésére. Ez ügyben érdeklődni a  szervezes@lathataroncsoport.hu e-mail címen lehet. Sajtó- és szakmai jegy igényeket, vagy ha interjút szeretnének készíteni, a következő címen lehet jelezni: pr@lathataroncsoport.hu. 



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 structures (can)    dust bolt    unknown    of earth    barba negra track    indian    radikális amputáció    cannes    ryan reynolds    kutyák És macskák    niok alapítvány    b.b. king    nvyllund    live evil    off with their heads    warwick    alice ricciardi    first memories    barbra streisand    the amity affliction    burst    depp    kadavar    raven    till we drop  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!