hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [film]  2020. február 13. csütörtök   17:59
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Csillaghegyi Csillag mozi proramjai


  MOZITITKOK
  Beszélgetés és filmklub
  
  Magyar filmesek, filmkészítők, rendezők, színészek hozzák a saját alkotásukat – vetítés után rövid beszélgetés az alkotókkal.
  Jegyár: 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft
  
  Március 7. szombat 18.00
  
  Akik maradtak (magyar dráma, 83 perc, 2019)
  
  Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?
  19.30 Vendégünk: Tóth Barnabás, a film rendezője, beszélgetőpartner Schäffer Erzsébet újságíró
  Jegyár: 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft
  
  Április 25. szombat 18.00
  
  Piedone nyomában – Bővített moziváltozat (magyar portréfilm, 90 perc, 2019)
  
  A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli , ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt, és ahol csak tudott, segített az elesetteken. A bővített moziváltozatában – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színészkollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről.
  
  19.30 Vendégünk: Király Levente, a film rendezője, beszélgetőpartner Baróti Éva újságíró
  Jegyár: 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft
  
  ZENÉL A MOZI!
  Filmvetítés és zenés előadás
  
  Sorozatunkban énekesek, színészek, zenészek, zenekarok életét és munkásságát idézzük fel a meghívott zenekarok, előadók és a filmvászon segítségével.
  Jegyár: 1200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft
  
  Április 4. szombat
  
  Rock ’n’ roll est
  17.30 Cadillac Records – Csillogó fekete lemezek (amerikai zenés dráma, 109 perc, 2008)
  Amerika az ötvenes években. A világháborút a hidegháború őrülete váltotta fel, a fiatalok fellázadtak a szüleik hagyományai ellen… Leonard Chessnek ekkoriban kis lemezkiadó cége volt Chicagóban. A Chess Records felkarolta az akkor még ismeretlen kezdőket, Amerika olyan legendás zenészei kezdték itt a pályafutásukat, mint Muddy Waters, Chuck Berry, Willie Dixon és Etta James.
  
  19.30 Fekete Jenő & Chuck Berry Rock ’N’ Rollers koncert
  Ki ne ismerné a Johnny B. Goode, vagy a Rock & Roll Music című szerzeményeket? Ezek, és még megannyi rockandroll sláger fűződik Chuck Berry nevéhez. Ezen az estén a műfaj legizgalmasabb hazai képviselője, a Fekete Jenő és a Chuck Berry Rock’N’Rollers zenekar fog minket elrepíteni az 50-es évek Amerikájába, elő a rakott szoknyákkal, táncos cipőkkel!
  
  CSILLAG MOZI
  
  Kasszasikerek
  Pénteki vetítéseink megújulnak, legendás alkotásokkal, sok-sok kalanddal, drámával, akcióval, szerelemmel, zenével, meghatódással és nevetéssel készülünk az új évtizedben is közönségünk kedvében járni! Bármi jöhet, hasson a lelkünkig, szórakoztasson, késztessen gondolkodásra, legyen igazi moziélmény!
  Jegyár: 800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft
  
  Március 6. péntek 18.30
  
  Sherlock Holmes (amerikai-német-angol akciófilm, 128 perc, 2009)
  A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat.
  
  Március 13. péntek 18.30
  
  Mentőexpedíció (amerikai sci-fi, 136 perc, 2015)
  A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót. Egy társukat halottnak hiszik, így hátrahagyják. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében…
  
  Március 20. péntek 18.30
  
  Gyilkosság az Orient expresszen (amerikai krimi, 115 perc, 2017)
  Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
  
  Március 27. péntek 18.30
  
  Dunkirk (amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017)
  A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről, Tom Hardy főszereplésével.
  
  Április 3. péntek 18.30
  
  Másnaposok (amerikai vígjáték, 100 perc, 2009)
  Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezi a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül…
  
  Április 17. péntek 18.30
  
  A Grand Budapest Hotel (amerikai vígjáték, 100 perc, 2014)
  Gustave a híres európai szálloda, a Grand Budapest Hotel legendás főportása a két világháború között. Az elegáns szállodában átlagosnak nemigen mondható vendégek fordulnak meg. A történet folyamán szálloda szinte minden vendége és dolgozója részese lesz egy értékes kép utáni hajszának.
  
  Április 24. péntek 18.30
  
  Ad Astra – Út a csillagokba (brazil-amerikai dráma, kalandfilm, misztikus film, 124 perc, 2019)
  Roy McBride (Brad Pitt) műszaki tiszt elindul, hogy átszelje a galaxist, és kiderítse az igazságot apjáról, aki húsz éve tűnt el. Sokáig halottnak hitték, egy új bizonyíték azonban arra utal, hogy Clifford McBride még mindig él, és potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra...
  
  KAKAÓMESE GYEREKEKNEK
  
  A vetített rajzfilmekhez kapcsolódóan minden vasárnap a mese ihlette kézműves foglalkozás – bábkészítés, drámajáték, festés, animálás – várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány alkotóival. Készítsd el, és vidd haza magaddal a mesét!
  Kakaójegy: gyermekeknek (14 éves kor alatt) ingyenes, felnőtteknek: 500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 300 Ft
  
  Március 1. vasárnap
  
  10.00 Bambi 2. – Bambi és az erdő hercege (amerikai animációs film, 73 perc, 2006)
  A történet közvetlenül az után játszódik, hogy Bambi édesanyja halálát követően megtudja, hogy apukája az erdő nagyhercege. Bambi rettentően izgatott, hogy végre megismerheti édesapját. Bár eleinte úgy tűnik, nem működik kettejük együttélése, végül mégis családra lelnek egymásban.
  
  Március 8. vasárnap 10.00
  
  Csibefutam (angol-amerikai animációs film, 84 perc, 2000)
  A zord szögesdrótok mögött csaholó vérebek, nyomukban a gyanakvó gazda. Nincs menekvés. Vagy mégis? A baromfiudvar tollas foglyai nem adják fel. A talpraesett Rozsda vezetésével újabb és újabb szökési tervet kovácsolnak!
  
  Március 22. vasárnap 10.00
  
  Vízipók-csodapók – a film (magyar animációs film, 79 perc, 2019)
  Beköszönt a tavasz, Vízipók úszkálni akar a tóban, a szabad ég alatt. Ekkor találkoznak Keresztespókkal, aki szerint egy rendes pók nem úszkálhat a vízben. Vízipók ezen kicsit mérgelődik, a kis hangyák próbálják meggyőzni Keresztespókot, hogy a Vízipók szerintük nagyon rendes póknak tűnik...
  A filmvetítéssel a víz világnapja előtt tisztelgünk. A belépés erre a programra ingyenes.
  
  Március 29. vasárnap 10.00
  
  Tad, az utolsó felfedező (spanyol animációs kalandfilm, 85 perc, 2017)
  Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régész bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint az a papirusz, amely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott…
  
  Április 5. vasárnap 10.00
  
  Nyúl Péter (ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, 95 perc, 2018)
  Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.
  
  Április 19. vasárnap 10.00
  
  Legókaland 2. (amerikai-ausztrál-dán-kanadai-norvég animációs kalandfilm, akciófilm, 106 perc, 2019)
  Valaha minden szupi-szuper volt… de kissé széteső hőseink, az első Legókaland után nem sokkal, újabb veszélyekkel kénytelenek szembenézni. Összeáll a kockahasú és kockafejű hősök különleges csapata, hogy megvédjék otthonaikat.
  
  Április 26. vasárnap 10.00
  
  Gólyák (amerikai családi animációs film, 92 perc, 2016)
  Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior, a vállalat legsikeresebb tehergólyája, véletlenül galibát okoz a gyárban. Kalandokkal teli útja végén az egész világ megváltozik.
  
  Március 1., 8., 22., vasárnap 15.00–18.00
  
  Hogyan készíts képregényt?
  Hegedűs Márton képregénykészítő, grafikus, animációs rendező 3 alkalmas előadása a képregényről.
  A tanfolyam célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a képregény sokszínű és izgalmas műfaját. A legalapvetőbb képregényes ismeretekkel kezdünk. Hogyan kell képregényben elmesélni egy történetet, milyen dramaturgiát, képbeállításokat és oldalszerkezeteket használjunk? Kik a legnevesebb képregényes alkotók, milyen irányzatok vannak, hogyan fejlődött a képregény és a szuperhősök kultusza?
  Az előadások végén különböző képregénnyel kapcsolatos gyakorlati foglalkozások lesznek. Aki akarja, az előadás-sorozat végére akár saját rövid képregényét is elkészítheti!
  Részvételi tudnivalók: A tanfolyam alkalmai egymásra épülnek, ezért aki saját képregényt szeretne készíteni, annak javasoljuk, hogy a kurzus mindhárom alkalmán vegyen részt.
  Jegyár: 3000 Ft / 3 alkalom. A tanfolyamon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, február 28-ig a hegedus.fanni@kulturkozpont.hu e-mail címen. A maximális létszám 20 fő.
  
  GYEREKEKNEK
  
  MESÉS HÉTVÉGÉK
  
  Családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással.
  Házigazda: Gyenes Zsuzsa (Mesezengő) és Szmirnov Krisztina (Tipegő)
  A belépés díjtalan.
  
  Március 7. szombat 10.00
  
  Kivirágzó tavaszváró
  Március a tavasz kapuja, s ahogy decemberben a havat, a fehérséget, puhaságot, úgy várjuk ilyenkor a színeket, illatokat, virágokat. Kívül-belül virágozni szeretnénk, hát virágport szórunk az óriás szivárványernyőből, virágot készítünk a hajunkba, a vázába, az ajtóra – és mesét hallgatunk Kerekerdő méheiről.
  
  Április 4. szombat 10.00
  
  Tojás és labda
  Tojásokat díszítünk, hogy húsvétkor legyen majd mit az asztalra tenni. A tojáskeresés főpróbájaként kincs után kutatunk. Labdákat készítünk, mert a labdával lehet játszani (és majdnem tojás). A varázsernyőből színes labdákat szórunk a magasba – a mesében pedig, Kerekerdő erdei játszóterén, pillangót röptet Boróka Sára és Bálint Benedek.
  
  Március 6., 20., április 3., 17. péntek 9.15–10.00 és 10.30–11.15
  
  Dúdolj! Ringass! Táncolj! – Családi foglalkozás
  A közös családi élmények mindannyiunknak fontosak. Foglalkozásainkon találkozik a zene, a játék, a tánc és a mese – minden olyan tevékenység, amiben kreatív alkotóként, szabadon lehetünk jelen. A foglalkozás egy inkluzív közeg, ahová mindenki hangulatának, igényeinek, lehetőségeinek megfelelően tud kapcsolódni. Mindenki a folyamat részesévé válhat.
  A foglalkozásokat vezeti:
  Paár Julcsi – énekes, okleveles zeneterapeuta
  Csiki Gergely – néptáncpedagógus, a Göncöl Néptáncegyüttes vezetője
  Muzsikálnak:
  Csernók Klára – hegedű, Könczei Bálint – brácsa, Bognár András – nagybőgő
  Jegyár: 500 Ft
  
  Március 6., április 3. péntek 9.15–12.00
  
  Baba–mama kérdezz–felelek!
  Dr. Nagy Ágnes holisztikus szemléletű orvos, diplomás életmódszakértő rendel az Össze-Hangoló és a Dúdolj! Ringass! Táncolj! foglalkozásaink alatt.
  Nyugtalan a gyermeke? Miért fontos az anya egészsége? Miért fontos a (lelket is gyógyító) jó zene? Mire figyeljünk, ha rosszul alszunk? Jó tanácsok, hogy az örömteli kapcsolat megmaradjon, és a mama is mosolyogjon.
  
  CSALÁDI PROGRAM
  
  Március 7., április 4. szombat 15.00
  
  Ritmus klub Csoóri Sándorral és vendégeivel
  Zenetanítás varázsjelekkel, haladó szinten. A zenélni tanulás olyan, mint a beszélni tanulás: mert a zene is egy tanulható nyelv. Világnyelv, amely egyetemes jelképekkel az önfelszabadításra tanítja a gyakorlót. Jól játszani a világban csak szabadon lehet. Hangszert mindenki hozzon magával!
  Jegyár: 800 Ft
  
  
  A VÍZ VILÁGNAPJA
  
  Március 21. szombat 16.00
  
  A Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubjának bemutatása, halászléfőzés az udvaron
  Szivárványvíz-játék vízzel és színekkel a zsurok.hu közreműködésével
  Víz a játékban, víz a mesében, víz az alkotásban. Dalaink által sok vízben élő állat elevenedik meg. Játékosan vizsgáljuk viselkedésüket, mesélünk szokásaikról, utánozzuk mozgásukat. Kötényből varázsolt mese kerekedik a szivárványvíz csodájáról, furulyaszóval, dalocskákkal, ujjbábokkal színesítve, majd interaktív játék lesz a varázsernyővel. Mindezt sok zenével, tánccal és mókával. Szappanos, vizes kézzel nemeztulipánokat simítunk – miközben száll a sok-sok óriásbuborék.
  
  17.15 Családi táncház
  
  18.30 Rábaközi táncok – Csiki Katalin és Csiki Gergely vezetésével
  A belépés díjtalan.
  
  Március 22. vasárnap 10.00
  
  Kakaómese – A víz világnapja jegyében
  Vízipók-csodapók – a film (magyar animációs film, 79 perc, 2019)
  A vetített rajzfilmhez kapcsolódóan a mese után a vízi világ ihlette kézműves foglalkozás és drámajáték várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány alkotóival.
  A belépés díjtalan.
  
  „A Látogató tudomásul veszi, hogy a Rendezvényről kép- és hangfelvételt készíthetnek az Óbudai Kulturális Központ. Ennek megfelelően a Látogató a Rendezvényen történő részvétellel kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy Róla kép- és hangfelvétel készüljön. Egyidejűleg tudomásul veszi, hogy az Önről készített kép- és hangfelvétel tekintetében a felvétel készítője korlátlan, átruházható, és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez, azaz a Szervező ellenszolgáltatás nélkül jogosult a felvétel felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, különös tekintettel a KEHOP-1.2.1. Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás projekttel kapcsolatosan a Támogató részére történő továbbítására. Az adatkezelési tájékoztatót a https://klima.obuda.hu/adatvedelem/ oldalon találja.”
  
  Március 28. szombat 10.00–18.00
  
  Csillagműhely – Gyapjú nap
  Számos műhelyfoglalkozás keretében avatott mesterektől sajátíthatjuk el a gyapjúfeldolgozás folyamatait (gyapjútisztítás, kártolás, farkasolás, fonás gyalogorsón és rokkán, nemezelés, szövés, kötés, horgolás stb.).
  
  17.00 Meseelőadás – Aranyhajú királylány – Majoros Ági Bábszínháza
  A műhelyfoglalkozások mellett alapanyag- és kézművesportéka-vásár.
  A belépés díjtalan. Kézműves jegyek foglalkozásonként 200 forintért válthatók.
  
  Nép-Tánc-Ház
  Göncöl Néptáncegyüttes – Csiki Katalin és Csiki Gergely vezetésével
  A belépés díjtalan.
  A műsor ideje alatt Csernók Klára és barátai kísérik a táncosokat.
  
  Március 14. szombat 17.00
  
  Ünnepi néptáncműsor – Emlékezés 1848. március 15-re
  
  Április 18. szombat 17.00
  
  Szilágysági táncok
  A táncház elején tánctanítás, a végén szabadtánc zárja az estét.
  
  Csillaghegyi Közösségi Ház
  1039 Budapest, Mátyás király út 13–15. Tel.: 240-0752



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 moneyball    omnivium    new lows    rowan atkinson    the cure    radikális amputáció    tim burton    johnny depp    antropofagus    clash of  the titans    csiribiri    grindrise     hugh grant    apocalyptischen reiter    fit fat    vended    gumiláb    carbonfools    papa roach    eagleheart    set your goals    octopoly    pattinson    czutor zoltán    nick holmes  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!