hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [program]  2020. február 17. hétfő   04:02
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Civil Ház aktiuál


  Kiállítás
  
  Március 5. csütörtök 17.00
  Dobozok – Haraszti Zsolt kiállítása
  
  „A dobozműveknek jelentős hagyománya van (Fehérváron), mindenki óvatoskodik is, ha ehhez a formához nyúl, de Haraszti munkái annyira egyértelműen megkülönböztethetők a másik méretes városi dobozgyűjteménytől, hogy tényleg csak a forma marad közös, az ötletek már teljesen más utat járnak be. Színes emberi alakok, fröccsöntött állatfigurák, némi arany vagy ezüst giccsmáz, és mindezek olyan éles közéleti, társadalmi reflexiókká állnak össze, hogy egy pillanatra még vitatkozni is elfelejtünk magunkban a művésszel, pedig mi másért járnánk kiállításra, ugye.” (Sax Pál)
  A kiállítás megtekinthető: március 25-ig a Ház nyitvatartási idejében
  
  Március 31. kedd 16.00
  Utóvédharc vagy megújulás? – Barlai László kiállítása
  
  Barlai László a Kelenvögyi Képzőművészeti Egyesület alapítója és elnöke. „A Barlai-féle iskola nem az avantgarde valamelyik új vagy régi vonulatához kapcsolódik, nem ül be a pillanat-életű divatok uszályába sem, hanem a hagyományos festészet manapság kevésbé becsült, természetelvűnek nevezett irányzatát követi.” (Gyimesi László)
  A kiállítást megnyitja: Gyimesi László költő
  A kiállítás megtekinthető: április 17-ig a Ház nyitvatartási idejében.
  
  Április 22. 16.00
  Mű-világ
  Sopronfalvi Ildikó fotókiállításának megnyitója
  
  A Mű-világ című fotósorozatom a divatot állítja szembe a környezetünkkel. Világunk elműanyagosodott, Földünket elönti a műanyag, a szemét, a Föld adta kincseket elveszi az emberiség, és kizsákmányol mindent, amit lehet. Erre próbálom felhívni a figyelmet a fotóimmal a divat keretein belül.
  A divatfotókat Yulia Zimmermann stylist, fashion designer és sminkművész segítségével készítettem el. (Sopronfalvi Ildikó)
  
  A kiállítást egy rövid divatbemutató kíséri, melyben Kálomista-Könczöl Alexandra, a Nagea futurisztikus divatmárka tervezőjének kreációit láthatják.
  Közreműködik: Yulia Zimmermann divattervező, stylist, Olga Helsing és Liz Bourdon modellek
  A kiállítás megtekinthető: május 15-ig a Ház nyitvatartási idejében
  
  Programsorozatok
  Irodalmi délutánok
  
  A Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság irodalmi délutánokra hívja a művészetek iránt érdeklődőket.
  
  Március 3. kedd 16.00 Csokonai Attila olvas fel műveiből
  Március 10. kedd 16.00 Földeák Iván olvas fel műveiből
  Március 17. kedd 16.00 Frideczky Katalin olvas fel műveiből
  Március 24. kedd 16.00 Németh András olvas fel műveiből
  Április 7. kedd 16.00 Lengyel Géza olvas fel műveiből
  Április 14. kedd 16.00 Egry Artúr olvas fel műveiből
  Április 21. kedd 16.00 Vadász János olvas fel műveiből
  Április 28. kedd 16.00 Konczek József olvas fel műveiből
  
  Bütykölő
  A Bütykölő foglalkozásain az alkotások Milner Angéla segítségével valósulnak meg, aki a Pest–Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület tagja.
  
  Március 11. szerda 16.00
  Március 15. emléke
  
  Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk a soron következő Bütykölőn. Szakértő kezek segítségével lehetőség nyílik elkészíteni többféle technikával huszárcsákót, kokárdát, pártát.
  
  Április 8. szerda 16.00
  Tojásfestés
  
  A húsvéti készülődés részeként soron következő foglalkozásunkon tojást festhetnek a látogatók. Lehetőség nyílik különböző tojásfestési technikák megismerésére és elsajátítására.
  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát az alábbi telefonszámon jelezheti: +36-1/240-0262.
  
  Házi-mozi
  
  Március 12. csütörtök 17.00
  
  80 huszár
  (magyar filmdráma, 124 perc, 1978) (12 karika)
  A levert forradalomnak állít emléket a történelmi film, mely a Lenkey huszárszázad történetét dolgozza fel hiteles források alapján. A huszárokat a parancs ellenére a hazaszeretet, a honvágy hazahozza az országba. Menekülnek az üldözők elől, megküzdenek az éhséggel, átjutnak az ellenséges vonalakon, de a huszárszázadot a császári csapatok várják…
  A film forgatókönyvírója, operatőre és rendezője Sára Sándor.
  
  Április 29. szerda 17.00
  
  Halálos tavasz
  (magyar filmdráma, 94 perc, 1939) (12 karika)
  A filmben Dr. Egry Iván öngyilkossága előtti történetét ismerhetjük meg, amely a két nő között őrlődő férfi őszintén ábrázolt vívódása. Zilahy Lajos 1922-ben megjelent (és rögtön betiltott) regényéből készült a forgatókönyv. Karády Katalinnak ez volt az első filmje, és alakításának köszönhetően egy csapásra ünnepelt sztár lett. A cenzúra a regény után a filmet is betiltotta kemény társadalomkritikája miatt. A film bemutatója 1939. szeptember 21-én volt. A film forgatási helyszínéül a Végvár utca és a környező utcák szolgáltak.
  
  Április 1. szerda 15.00
  Játszani jó! A babák története
  
  Játszani jó! havi programsorozatunk folytatódik, ebben segítségünkre lesz Matuz Edit régész, múzeumpedagógus, aki a foglalkozás első részében ötletadó vetítettképes előadást tart, majd kézműves foglalkozás keretében elkészíthető egy játék, amit természetesen haza is lehet vinni.
  A rövid babatörténeti előadás után egyszerű, kötözéses technikával készített rongybabák alkotása várja az érdeklődőket.
  
  Gyerekeknek
  Játszószőnyeg
  
  A legkisebbeknek és szüleiknek összeállított program.
  10.00 Doromboló – Élőzenés foglalkozás a legkisebbeknek! Játék, dal élőzenei kísérettel. A család örömére és a picurkák fejlődésére. A foglalkozást vezeti: Horváth Sára énekes, táncos, közreműködik: ifj. Csoóri Sándor Sündi vonós hangszereken
  11.00 A Perinatus Alapítvány szakembere, Király Eszter tanácsadó szakpszichológus gyermeket támogató nevelésről szóló előadása. A szakember az előadás után beszélgetésre várja a szülőket.
  
  Március 3. kedd
  
  10.00 Doromboló
  11.00 Hiszti – miről is szól valójában?
  A beszélgetéssel egybekötött előadáson részletesen bemutatjuk, mi történik egy kisgyerekben a hiszti közben, melyek a megfelelő és melyek a tiltott kezelési módok. Hogyan élhető túl az egész család számára sérülésmentesen ez a korszak.
  
  Április 7. kedd
  
  10.00 Doromboló
  11.00 Hogyan kezeljük a testvérféltékenységet?
  Ha testvér születik, osztozni kell a szüleink figyelmén és szeretetén, és ez bizony nem könnyű. Hogyan segíthetjük gyermekünket a „kistesó” érkezése előtt? Hogyan támogathatjuk az érzelmek viharában? Mit tehetünk, ha a testvérek között már kialakult a konfliktus?
  
  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát az alábbi telefonszámon jelezheti: +36-1/240-0262.
  
  Március 19. csütörtök 10.00
  
  Mimó és Csipek – Potyka béka, a vizek őrzője
  A bábos foglalkozás a víz világnapja alkalmából egy tó köré hívja a gyerekeket. Itt Potyka béka kéri a segítségüket, hiszen a vizek tisztasága az ő feladata, de sajnos nem bírja egyedül. A Mimó és Csipek mesék más szereplői is felbukkannak, így játékkal, bábokkal és sok-sok nevetéssel együtt tanuljuk meg, hogy miért olyan fontos a vizes élőhelyekre vigyázni.
  Tavasszal ismét Öko-mesekuckó foglalkozás keretében sajátíthatjuk el a fenntarthatóság hétköznapi praktikáit. Bábok segítségével, mesébe ágyazva és sok játékos, interaktív elemmel fűszerezve vonjuk be a kicsiket a fenntarthatóság világába.
  A környezettudatos gyerekprogram-sorozat a KEHOP-1.2.1-18-2018-00026. pályázat és a Civil Ház támogatásával valósul meg.
  
  Március 7. szombat 11.00
  
  Csizmás kandúr
  A Kereplő Színház bábelőadása.
  A klasszikus mese vásári bábjátékos formába öntve elevenedik meg. A szegény molnárfiú és a szép királylány szerelme, a gonosz óriás legyőzése és persze egy beszélő kandúr okos cselszövése teszi izgalmassá mesénket, amiben a gyerekek aktív közreműködésére számítunk. A díszletek és a bábok a népi hagyományok mai formáit tükrözik, népdalok és népi hangszerek színesítik az előadást.
  Játsszák: Török Ágnes, Szívós Károly
  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát az alábbi telefonszámon jelezheti: +36-1/240-0262.
  
  Április 4. szombat 11.00
  
  Tavaszi mese
  A Bahorka Társulat improvizációs folklórszínház előadása gyerekeknek és felnőtteknek.
  Az előadáson vidám muzsikával, mulatságos történetekkel szórakoztatják a közönséget. A sok jóból nem maradhatnak ki a nézők sem, mert ők maguk is szereplőkké válnak a közös vigasságban. A társulat ezúttal húsvéti népi szokásainkat eleveníti fel.
  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát az alábbi telefonszámon jelezheti: +36-1/240-0262.
  
  Március 26. csütörtök 11.00
  
  Mozogd magad egészségesre!
  Az orvosi kezelések kiegészítéseként és az eredmények javítása érdekében a mozgás fontosságának bemutatására vállalkozik az interaktív előadás, ahol megismerhetik a lehetséges sportágakat és a helyes sport megválasztásához is segítséget kaphatnak.
  Előadó: Nándori Éva mozgásterapeuta
  
  Programcsemegék
  
  Március 21. szombat 11.00
  
  A kürtök megtisztításának ünnepe
  A X. Gemina legio hagyományőrzői a Civil Házban állomásoznak a kürtök megtisztításának ünnepe (Tubilustrium) alkalmából. Az ünnep egyben a római katonai szezonnyitó ceremóniája. A katonai cselekmények március végétől október közepéig, a fegyverek megtisztításának ünnepéig (Armilustrium) tartanak.
  Ezen a napon a hozzánk látogatók egy ókori római ceremónián vehetnek részt, majd egy közös, hamisítatlan fegyveres katonai bemutató veszi kezdetét, és lesz pénzverés is.
  
  Workshop
  Mese és művészetterápia workshop
  Évszakra, hónapra hangoló női mesekör
  A természet ritmusára hangolódás segíti a bensőnkben történő rendeződést. Összekapcsolja a kinti világot a lelki folyamatainkkal. Az évkör, az időszakot jellemző archetípus és a mesék segítségével, az alkotás folyamatával belső utazásra indulunk, melynek során festünk, agyagozunk, montázst készítünk. A tanfolyamot Vass Julianna komplex művészeti terapeuta, meseterápiás szakember vezeti.
  
  Részvételi szándékát jelezze e-mailben a vassjulianna@vipmail.hu címen vagy telefonon, a +36-1/240-0262 számon.
  
  Március 4. szerda 17.00
  
  Az érzelmek. Elengedés és lezárás, azaz a Halak archetípusa
  Április 1. szerda 17.00 A kezdet, a megújulás és a kitörő energiák, azaz a Kos archetípusa
  Április 23. csütörtök 16.30
  
  Ökotisztítószer-készítő workshop
  Ha érdekel a valódi mosó- és tisztítószerek készítésének folyamata, látogass el workshopunkra. A Cocoon Manufaktúra jóvoltából a természetben megtalálható alapanyagok felhasználásával készíthetnek a résztvevők mosógélt, mosogatószert, tisztítószert, öblítőt. Az elkészült mosó- és tisztítószerek nem csak a környezetünkre vigyáznak, de 100%-ig bőrbarátok is.
  A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ezért kérjük, részvételi szándékát előre jelezze felénk telefonon a +36-1/240-0262 telefonszámon.
  
  Civil ház
  1034 Budapest, Végvár utca 2. Tel.: 240-0262
  www.kulturkozpont.hu, instagram: @kulturkozpont
  
  A Civil Házban minden programra ingyenes a belépés.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bryan singer    doherty    flotsam    chimp spanner    szelíd teremtés    scorpions    distorted impalement    nonverse    védhetetlen    demonical    destruction     natalie portman    semi holsen    suicide rockers    ann my guard    thaurorod    beyond    azfeszt     zoolander 2    frequency    toots and the maytals    kadavar    keep north    jamie winchester    zöld pardon  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!