hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
hírek   2020. április 30. csütörtök   08:35
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Szlovák együttes dolgozta fel a Quimby - Most múlik pontosan dalát


  Ilyen egyedi feldolgozásban még sosem hallhattuk a Quimby: Most múlik pontosan című dalát. Idén 15 éves a Most múlik pontosan c. Quimby szám, mely az egyik legismertebb magyar popdalnak számít Magyarországon és a külföldi magyarok körében is. Számos feldolgozása bejárta már a világot, az egyik legismertebb a Csík zenekar által oly gyakran játszott népies verziója… Most azonban egyedi feldolgozásban hangszeres kíséret nélkül hallhatjuk ezt a csapból is folyó dalt. A csapat négy tagja annak ellenére, hogy nem beszélik a magyar nyelvet, páratlanul birkóznak meg nyelvünk nehézségeivel.
  
  A koronavírus járvány elleni szigorú óvintézkedések és korlátozások a szlovák Pentatonixként is emlegetett For You együttes tagjait is érintik, hiszen az együttes összes tavaszi koncertjét lemondták. Mivel a karanténidőszakban a csapat tagjai elszakadtak egymástól, közös próbákra sincs lehetőségük, úgy döntöttek minden környező ország nyelvén készítenek egy-egy feldolgozást, ezzel is bátorítva az embereket a kitartásra ebben a nehéz helyzetben.
  Projektjük a #westaytogether #egyuttsikerul nevet viseli. Az elmúlt hetekben megjelent már egy bolgár, ukrán, orosz és egy lengyel dal, a következő pedig a magyar közösségnek és minden magyarnak szól és ez nem más, mint a Most múlik pontosan.
  
  
  „Jómagam Magyarországon tartózkodom a családommal és sajnos beláthatatlan ideig nem is tudok a csapattagok után utazni Pozsonyba, ahogy azt a járvány előtt tettem” - adja tudtunkra az egyetlen magyar tag, aki felvidéki magyarként a csapat oszlopos tagja, Lantos Borbély Katalin. Családjával Komáromban él, saját énekét a koppánymonostori erőd előtt játszotta fel, mint elmondta, a szabadság valódi érzése töltötte el őt, amikor a napi rutinból kiszakadva végre dolgozhatott és hivatásának hódolva a szabadban énekelhetett az erőd energiáiból töltekezve. Katalin elárulta, azért választották ezt a dalt feldolgozásuk tárgyává, mert bizakodnak abban, hogy ez az egész, ami most zajlik, mihamarabb elmúlik.
  A For You férfitagjai Pozsonyban énekelték fel a saját részüket, míg az együttes másik énekesnője, Nika Hanusfalván forgatott, így a felvidéki síkságnak kecses ellentétet ad a háttérben húzódó Magas-Tátra. Ugyanolyan szép szimbólum ez, mint ahogy a nagyrészt szlovák tagokból álló zenekar döntése, hogy magyarul is énekeljenek.
  
  „A karantén előtt legalább heti két koncertet adtunk, már most 32 koncertet mondtak le vagy tolták más időpontra március-június intervallumra” –mondta el Katalin, aki férjével a magyarországi koncerteket menedzselik.
  „Magyarországon még nem vagyunk oly ismertek, de évente 20-25 alkalommal itt is adunk koncertet, idén a Balatonra jött felkérés, valamint nagyobb városokba, köztük a fővárosba is, reméljük ezeket a koncerteket meg tudjuk tartani…” –tette hozzá Lantos Dávid a For You magyarországi menedzsere.
  
  A Most múlik pontosan című örökzöld egyébként hallható az együttes Seasons című lemezén, melyet 2018 őszén adtak ki, ezen kívül a csapat szlovák és angol nyelven énekel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 selah vie    v.iv fesztivál    dan patlansky    sister sin    the karate kid    trio3po    the raven age    iron maidnem    fatal error    yzzo    krinolin    ivan & the parazol    downset    sean paul    pop ivan    depresszió    parway drive (aus)    noa rock    edvard munch    hugo cabret    prometheus    for good    protest the hero    friendly fires    crowbar  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!