hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. augusztus 3. hétfő   19:13
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Csipes Tamara: Örültem is annak, hogy elhalasztják az olimpiát


  Versenyek hiányában nehezen merít motivációt, ugyanakkor továbbra is a 2021-re halasztott, tokiói olimpián való részvételében bízik Csipes Tamara! A Honvéd és a Med-Sport 30 esztendős sportolójával a Prémium Média & Sport Management készített interjút a kajak-kenu válogatott szolnoki edzőtáborában.
  
  „Épp a tavaszi, dél-afrikai alapozó edzőtáborban voltunk, amikor a vírushelyzet miatt hazahívtak minket. Utána elég hektikus volt a felkészülés. Két hét pihenő jött, aztán csak naponta egyeket tudtunk edzeni, mert engedéllyel lehetett csupán bemenni a klubunkba – idézte fel a tavaszi időszakot Csipes Tamara, a Prémium Médiának. – Nem volt túl jó, de úgy érzem, elég jól átvészeltük. Nagyjából egy hónapja kezdtük el újra úgy az edzéseket, ahogyan a vírus előtt tréningeztünk.”
  
  Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos hozzátette, ennek ellenére még mindig nem tért vissza minden a normál kerékvágásba: versenyeik alig vannak, nemzetközi tétversenyeik pedig egyáltalán nincsenek. Idehaza az augusztus végére kiírt országos bajnokságra készülhetnek.
  
  „Ha már így alakult, inkább egy hosszú alapozást terveztünk. A hetem nagyjából úgy néz ki, mint korábban bármikor, hétfőtől péntekig napi két edzés van, alapozó időszakban akár 30-35 kilométert is evezünk” – mesélte a mindennapok alakulásáról.
  
  Csipes Tamara hozzátette, az, hogy végre újra együtt tud készülni párostársával, a nyolcszoros világbajnok Medveczky Erikával, az egyik legfelemelőbb dolog számára az elmúlt időszakból. A Rió de Janieróban a kajak négyes tagjaként olimpiai aranyérmet szerző sportolónő hozzátette, nem érte sokként a tokiói játékok elhalasztása.
  
  „Annyira hektikus volt, hogy lehet-e edzeni, hol lehet edzeni, hogy már örültem is annak, hogy elhalasztják az olimpiát. Így nem lehetett volna felkészülni. Másfelől ott van, hogy már túl is lennénk rajta, amit borzasztóan vártam. Úgy érzem, jó formában lettem volna. Egy év nem hosszú idő az ember életében, de közben, mikor már húsz éve csinálod, az az egy is sokat számíthat. Minden rizikófaktor elölről kezdődik. Ilyenkor a célegyenesben úgy van vele az ember, hogy innen már sikerült, most viszont újra kell terveznie az életét. Nehéz. Ebben a motivációhiány is közrejátszik, mert nehéz úgy edzeni, hogy tulajdonképpen nincs mire készülni. Nekem a mentális része nehezebb, mint a fizikális – de nem érzem azt, hogy emiatt nem sikerülhet.”
  
  Csipes Tamara arról is mesélt, kislánya, Olívia rendszeres résztvevő az edzőtáborokban, sőt, mára már-már csapattaggá vált: ottvan az edzéseken és időről időre mondogatja is, majd szeretné ő is követni a családi hagyományt és hajóba ülni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 turn of mind    septic flesh    dark moor    alterdistrict    abnormality    teurgia    evanescence    the idoru    mitsoura    soulfly    neurotic    burden    the bulletmonks    spi    kerecsensólyom    rise against cover    rudolf péter    rózsakő    spacesh!t    millenáris    kassák lajos    porcupine tree    vinny appice    szerelmek    touché amoré  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!