hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2020. augusztus 17. hétfő   12:11
nincsen hozzászólás

szerző: Tobias
Szerdán startol a Fekete Zaj Fesztivál
2020. augusztus 19-22. Mátra, Sástó Kemping



  Augusztus 19-én kezdődik és négy napon át várja a komplex zenék kedvelőit a Fekete Zaj Fesztivál az idilli hangulatú Sástó partján, a Mátrában. A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal és számos óvintézkedés bevezetésével teszik biztonságossá a szervezők. A zenei programokon kívül egyre hangsúlyosabb szerepet kap a színház, az irodalom, a közösségi programok, a túrák, a gaming és a film is.
  
  A korlátozások miatt sok fesztivál elmarad idén, a Fekete Zaj azonban pár fontos intézkedés bevezetése mellett idén is négy napon át dübörög majd a Mátra Kempingben. Bár a fesztivál eddig is alacsonyabb látogatószámmal működött, a hatóságokkal egyeztetve most a tavalyi létszám 75%-a vehet részt az eseményen; a kemping területére összesen 800 főt engednek be a stábbal és a fellépőkkel együtt, míg a Fanyűvő és a Delta színpad előtt egyszerre 500-an tartózkodhatnak. Ennek ellenőrzésére kordonok és egy karszalagba beépített chipes rendszer segítségét veszik igénybe. bejáratnál az érkezők lázát is megmérik, emellett a fesztivál területén kézfertőtlenítő és C-vitamin pontokat is találhatnak a Zajongók.
  
  A tavaly bevezetett cashless fizetési rendszer idén is működni fog: a fesztiválkarszalagra tetszőleges összeget lehet feltölteni az erre kijelölt feltöltőpontokon, majd azzal bármelyik vendéglátó egységnél vagy boltnál lehet fizetni. A karszalagon maradt egyenleget a távozás előtt vissza lehet kérni a helyszínen, vagy a fesztivál után online.
  
  https://www.feketezaj.hu/keszpenzmentes-cashless-fizetesi-rendszer
  
  A Zaj a korábbi évekhez hasonlóan a zenei stílusok sokféleségét vonultatja fel, idén rendhagyó módon kizárólag magyar előadókkal. A zenei felhozatal a négy nap alatt egy izgalmas ívet bontakoztat ki: a szerdai nap a rock n’ rollosabb műfajoktól a stoner és a hardcore vonalig jut el, csütörtökön a nosztalgiáé lesz a főszerep, pénteken hangsúlyos indie és post-punk hangulatra lehet majd számítani, az utolsó estén pedig főként a doom és a darálós death metal képviselői lépnek színpadra. A fellépők között találhatjuk többek között a Gustave Tigert, az Entrópia Architektúrát, a VHK-t, a Korai Trancemissiont, a Musica
  Moraliát, az IDEGEN-t, az Ahrimant és a Lazerpunkot is.
  
  https://www.feketezaj.hu/napibontas
  
  A fesztiválon idén még hangsúlyosabb szerepet kapnak a nappali összeművészeti programok: a képzőművészeti workshopoktól kezdve a kiállításokon és színházi előadásokon át olyan izgalmas programokkal is találkozhatnak a Zajongók, mint a moduláris szintieső vagy a neon installáció, de természetesen az irodalmi és a gaming programok sem maradhatnak ki a felhozatalból. Túrázásra is lesz lehetősége a természet kedvelőinek, a délelőttöket pedig közös jógával indíthatják, akik bemelegítenének a napra.
  
  https://www.feketezaj.hu/off-programok
  
  Hogy az éjszakák se legyenek zajmentesek, a Vittula csapata a zenei programok után beveszi a Delta színpadot és átalakítja Vittula színpaddá: ők lesznek felelősek a hajnalig tartó táncpartikért, de az elektronikán kívül olyan nappali programokkal is készülnek, mint különböző workshopok, tetováló sátor, rádió stream egy skater kultúrát bemutató kollaboráció a Medium Skateshoppal és egyéb művészeti programok. Az első nap afterjén a rock, a metál, a punk, a poszt-punk, az EBM, a coldwave és az elektronika dominál:
  
  https://www.facebook.com/events/317091692767255/
  
  Csütörtök éjjel egy izgalmas kollabbal találkozhatnak a Zajongók, átveszi a színpad irányítását ugyanis a Lahmacun radio:
  https://www.facebook.com/events/581302389218846/
  
  A színpad harmadik estéjét a magyar kísérleti zene legaktívabb kiadója, az EXILES előadói biztosítják:
  https://www.facebook.com/events/3082464381872421/
  
  A negyedik napot pedig még több elektronikával koronázzák meg, hogy még utoljára bulizhasson egy hatalmasat a közönség:
  https://www.facebook.com/events/1410938029109935/
  
  A négy nap alatt a Vittula Tetováló Szalonba is várják a betérőket:
  https://www.facebook.com/events/423662608591982/
  
  A megszokottnál kisebb befogadókapacitás miatt a fesztivál egy családias osztálykirándulásra fog hasonlítani, ezért az Osztálykirándulással közösen egy fesztiváljárat fog közlekedni Budapest és a Zaj között. Minden nap délelőtt 10 órakor indul egy 50 fős busz a Blaha Lujza térről, vissza pedig minden hajnalban fél3-kor lehet majd utazni. A buszúton még italt is kapnak a fesztiválozók, és kvízjátékok teszik még jobbkedvűvé az utazást.
  
  tixa.hu/bp-zaj-jarat-2020
  
  A Fekete Zaj elsődleges célja mindig is a közösségteremtés volt, ezért közösségi támogatói akciót és szociális pályázatot is hirdettek a szervezők. A támogatói akció keretében a 2021-es fesztivál megvalósulását lehet támogatni, illetve bérleteket is fel lehetett ajánlani azoknak, akik a válság miatt nehéz helyzetbe kerültek és anyagi okok miatt nem tudtak volna eljönni a fesztiválra. Ilyen módon 9 bérletre szóló felajánlást kapott a fesztivál, amihez a szervezők hozzátettek még ugyanennyit, így összesen 18 bérlet várja a gazdáját. A bérleteken felül a nyertes pályázók szállást és napi egyszeri étkezést is kapnak. A szociális bérletekre augusztus 17-én 12 óráig lehet pályázni.
  
  https://www.feketezaj.hu/fz/kozossegitamogatas-2020
  https://www.feketezaj.hu/szocialis-palyazat
  
  A szervezők fontosnak tartják, hogy a járvány okozta válsághelyzetben a zeneiparban dolgozóknak munkát biztosítsanak, ezért is lesz végül – bár korlátozásokkal – megtartva a fesztivál. Azok felé viszont, akik nem dolgozhatnak a szakmájukban, szeretnék a szolidaritásukat kifejezni, ezért a fesztivál területén fel lesz állítva egy Legyen Zaj installáció; egy madzagháló, amin keresztül post-itek segítségével üzenhetünk valamit azoknak, akik a jelenlegi helyzet miatt nem dolgozhatnak zenei eseményeken.
  
  2020. augusztus 19-22. Mátra, Sástó Kemping
  Négynapos bérlet elővételben 08.01.-től 18.990 Ft
  Napijegyek elővételben 4990 Ft
  https://www.feketezaj.hu/
  https://www.facebook.com/feketezaj/
  https://www.instagram.com/feketezaj/
  https://tixa.hu/feketezaj2020
  https://tixa.hu/feketezaj2020_szallas



Kulcsszavak:
  fekete zaj 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Fekete Zaj Fesztivál

Fekete Zaj a Facebook-on

jegyek

 kapcsolódó cikkek: 

Underground Zajok a Mátra sűrűjében

Fekete Zaj Fesztivál 2022

Fekete Zaj

Megérkeztek a mátrai Fekete Zaj fesztivál első fellépői

Két hét múlva indul a Fekete Zaj fesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 motörhand    glen matlock    ashton kutcher    soilwork    amaranthe    mission impossible    csík    wolves in the throne room    the cult    máté bence    job for a cowboy    tius norma    the green hornet    kispál andrás    eddie vedder    therapy?    hellripper    crossing eternity    winona ryder    kaszás géza    efott    black procession    halflives    hentesek    dharma  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!