hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2020. szeptember 10. csütörtök   04:30
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre lesz a szegedi fesztivál zárófilmje


  A napokban a 77. Velencei Filmfesztiválon nagy sikerrel debütált Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotást premier előtt, szeptember 12-én láthatja először a magyar közönség a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon. Ugyanaznap Észak-Amerika legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is debütál a film, ezen a vetítésen az alkotók online fognak megjelenni. A film főszereplői Stork Natasa és a filmvásznon utoljára 13 éve látott Bodó Viktor. Horvát Lili filmje szeptember 24-étől látható a hazai mozikban.
  
  A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.
  
  „Történetünk a valóság és a képzelt valóság közti keskeny határsávban játszódik. Arról szól, milyen hatalmas szerepet játszik a saját képzeletünk a szerelemben, mennyi mindent vetítünk bele a másik emberbe, hogyan formáljuk belül a másikról alkotott képet. A valódi együttlétet megelőző szakasz álmodozásáról, izgalmairól és tévedéseiről.”- mondja a rendezőnő.
  Horvát Lili második nagyjátékfilmjét a magyar közönség szeptember 12-én - premier előtt - láthatja először a szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a vetítés után találkozhat is az alkotókkal. Ugyanaznap Észak-Amerika legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is debütál a film, ezen a vetítésen az alkotók online fognak megjelenni.
  A világhírű Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos Szeged szülötte és díszpolgára. Az ország egyik legszebb és legrégebbi - lassan 100 éves - hagyományos mozija, a szegedi Belvárosi Mozi legnagyobb, 500 fős terme 2005 óta az ő nevét viseli, amire hallatlanul büszke volt. A fesztivál létrejöttét a személyes kötődés mellett Zsigmond Vilmos alkotói nagysága, az iránta érzett tisztelet és elismerés inspirálta.
  A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk, további fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor tűnik fel. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi.
  Horvát Lili 2015-ben első nagyjátékfilmjével, a Szerdai gyerekkel megnyerte a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjának fődíját, a kritikusokból álló FEDEORA zsűri díját, és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazták.
  
  A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a Mozinet forgalmazásában szeptember 24-én kerül a hazai mozikba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 toportyán férgek    blood    nuclear assault    primus    project x    vio-lence    damnon albarn    natalie cole    mátyás attila    savages    placidi    leander rising    libido wins    esclin syndo    tesco disco    tango underground    vanessa hudgens    szekeres andrás    hrutka róbert    rumproof    mitch lucker    spectral voice    parov stelar    scary face    sorsügynökség  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!