hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2020. szeptember 29. kedd   00:00
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Szemrevaló filmfesztivál október elején
A vetítések után online beszélgetés néhány alkotóval

  2020. október 1-8. között rendezik meg Budapesten a SZEMREVALÓ │ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Október 1-4. között a Művész moziban vetítik a német nyelvű filmtermés legjavát. A járványhelyzetre való tekintettel a vetítések után online közönségtalálkozókat szerveznek. Október 5-8. között az érdeklődők a Távmoziban (online) is megtekinthetik az alkotásokat. A Távmozi az egész ország területéről elérhető. Október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17. között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket. Jegyek elővételben már kaphatóak.
  
  A Szemrevaló Filmfesztivál nyitófilmje Burhan Qurbani rendező feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozija. Október 1-jén 19 órakor vetítik a budapesti Művész moziban a 21. századba helyezett, sűrű atmoszférájú Berlin, Alexanderplatz-ot, mely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkül-beli alakításáért megosztva nyerte el a német Oscar-díjnak is nevezett Lola-díjat 2020 tavaszán. Alfred Döblin 1929-ben megjelent regényéből korábban Rainer Werner Fassbinder készített nagyszabású tévésorozatot. Qurbani filmeposza komor utazás „a lélek sötét éjszakájába“. Október 2-án napközben a fesztivál FB-oldalán a filmbarátok megnézhetik a rendezővel folytatott beszélgetést –német nyelven, magyar felirattal.
  
  Október 2-án 19 órakor a Végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal. Van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit, de nem sejti, mi az, ami összeköti őket. A vetítést követő napon a Szemrevaló FB-oldalán lesz látható a rendezőnővel, Mariko Minoguchival készült beszélgetés.
  
  Október 3-án 19 órakor a Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült csupaszív vígjátékot vetítik. A Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című filmben Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, amit ortodox anyja tragédiaként él meg. A srác ennek ellenére elindul az önállóság és a függetlenség felé. Október 4-én Thomas Meyer író- forgatókönyvíróval nézhetnek meg egy beszélgetést az érdeklődők a fesztivál FB-oldalán.
  Végül október 4-én 19 órakor a Gipsy Queen című, megrázó erejű alkotást tűzi műsorára a Művész mozi. A film főszereplője Ali büszke, bátor nő, Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok boxoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a boxhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik gyermekeit is elveszítheti… A film férfi főszereplője a Magyarországon is jól ismert Tobias Moretti. Október 5-én, 18 órakor, Hüseyin Tabakkal, a film rendezőjével Regina Rusz, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója beszélget a Szemrevaló FB oldalán.
  Budapesten október 1-4. között a Művész moziba várják a nézőket.
  Október 5-8. között a Távmozin keresztül - https://film.artmozi.hu - az egész ország területéről online is megtekinthetők a filmek. Emellett október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17.-között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket a fesztivál partnermozijaiban.
  
  Szemrevaló fesztivál



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 complette failure    unknown    stargarden    afgrund    stardrive    pearl jam    survivors zero    enslaved    krúbi    chris rea    ego project    h.power    dirty dogs    tito & tarantula    guns n’ roses    phillip noyce    byealex    james franco    bloodlet    postmodern jukebox    rudán joe    guns ’    volumes    moog    herbaliser  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!