hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2020. szeptember 24. csütörtök   04:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Budapest Ritmo feat. WOMEX- Két Budapest Ritmo!


  Két Budapest Ritmo! A fesztiválokkal keretezi az őszt a Hangvető és a WOMEX
  
  Október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek!
  
  Bár a WOMEX nagyrészt virtuálisan valósul meg, Budapest azért nem marad világzenei fesztivál nélkül. Október 22–24. között jön a CAFe Budapest záróeseménye, a Budapest Ritmo feat. WOMEX, mely során a Müpa két színpadán lép majd fel négy magyar WOMEX 20-ra beválogatott zenekar: a Dalinda, az Ötödik évszak, a Babra és a Magos Együttes.
  
  Végül, de nem utolsó sorban, hatalmas büszkeségünk bejelenteni az örömhírt, hogy magyar cigány származású énekesnő, Lakatos Mónika kapja idén a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award életműdíjat. Mónika a méltán híres nagyecsedi oláh cigány közösség kiemelkedő alakja, aki három formációban és szólóénekesként is lélegzetelállító tehetségről, szakmai alázatról tett tanúbizonyságot. Több évtizedes munkásságát ismeri el most a nemzetközi zenei közösség. Lakatos Mónika gálakoncertje október 24-én lesz a Budapest Ritmo feat. WOMEX keretében.
  
  Budapest Ritmo Piknik
  
  A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, ezúttal nem az Akváriumban, hanem három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téri piac előtt. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra.
  
  A város legnagyobb világzenei fesztiválja az eddigi legerősebb, kizárólag hazai előadókból álló line-upjával jelentkezik. A Budapest Ritmo Piknik a felfedezések és újrafelfedezések, a kötetelen zenehallgatás ünnepe, ahol az ősz utolsó meleg napsugarai mellett, vírus-szorongástól mentesen élvezhetjük a hazai világzenét.
  
  A Rákóczi téren pénteken a Common Vibes mentoráltjai, a Várkonyi Csibészek zenélnek, utánuk Sena Dagadu afrobeat szólókoncertje várható. Szombaton a Rákóczi téren a ¡Nosnach klezmer-chansonja, majd Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduója hallható, utánuk pedig a Los Orangutanes, a kelet-európai cumbiazenekar lép fel.
  
  A Millenáris parkban pénteken Lakatos Mónika Rostás Mihály Mazsival, majd a Csángálló zenekar lép fel, szombaton a bulizenét az Etnorom biztosítja, igazi kuriózumként a görög–magyar Meybahar és a méltán világhíres Borbély–Dresch Quartet ad most először piknikkoncertet.
  
  Végül, de nem utolsó sorban, a Hunyadi téren pénteken a Branka Trio szerb–magyar népdalperformanszát és a Meszecsinka pszichedelikus folkját, szombaton pedig a Le Rom és a Romano Drom cigányzenekarok tánczenéjét lehet meghallgatni. Itt lép fel október 10-én reggel gyerekeknek szóló mesekoncertjével Paár Julcsi Hangolója.
  
  A Budapest Ritmo a város legnagyobb világzenei fesztiválja, amit 2020-ban ötödik alkalommal, most rendhagyó körülmények közt rendez a szervező Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A Budapest Ritmo Piknik koncertjei ingyenesek. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.
  
  Budapest Ritmo feat. WOMEX
  
  Ha a világ nem jön Budapestre, Budapest megy világgá! 2020-ban második alkalommal nyerte el Budapest a WOMEX, a világzene legnagyobb eseményének rendezési jogát. A járványhelyzetre való tekintettel a programok egy részét virtuálisan tartjuk, azonban itthon exkluzív, szűk közönség előtt tartott élő WOMEX-koncertekkel készülünk a Müpában. Ez a Budapest Ritmo feat. WOMEX!
  
  A Hangvető és a CAFe Budapest október 22–24. közt rendezi a Budapest Ritmo feat. WOMEX fesztivált, ahol az idén a WOMEX zsűrije által beválogatott zenekarok, a Dalinda, a Magos Együttes, a Babra, és az Ötödik évszak lépnek majd fel a Müpa Fesztivál Színházában.
  
  A WOMEX a globális zenei élet legnagyobb konferenciája: egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek bemutatója és díjkiosztó ünnepség. Kiváló alkalom arra, hogy végre találkozzanak egymással a zeneipar fontos emberei – ha más nem, hát virtuálisan. Alkalom a hazai világzene ünneplésére, új tehetségek befutására, üzletkötésre, koncertek és fesztiválok programjának lekötésére, tanulásra és kultúrdiplomáciai eseményekre.
  
  A Budapest Ritmo feat. WOMEX fesztivált a mindenkori járványügyi rendeletek, és a Müpa házszabályainak betartásával, a legnagyobb körültekintéssel rendezzük. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.
  
  Jegyeket a Budapest Ritmo és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál weboldalán vásárolhatnak az érdeklődők.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bloodlet    kevin bacon    jay chou    wolfsbane    zöld darázs 3d    beneath    európa kiadó    jamie winchester    overkill    thom yorke    fekete kovács kornél    s-modell    hajdu zsolt    rose tattoo    whiplash    bereményi géza    uwe boll    stentor    barbra streisand    transformers: dark of the moon    amber schmidt    fall out boy    szántó faszi    helmet    moog  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!