hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
film [film hírek]  2021. február 8. hétfő   06:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Két hét alatt két forgatókönyvíró versenyt is megnyert egy magyar férfi


  Mark Wahlberggel és Michael Douglas-el is együtt dolgozott az a producer, aki fantáziát lát a magyar forgatókönyvíróban. Két forgatókönyvíró versenyt nyert meg két héten belül a magyar író. Ráadásul az egyiket egy olyan afrikai filmes versenyen, ahol európai pályázó eddig még sosem nyert. Peter Noelnek most ez sikerült, ezzel megszerezte a 18. nemzetközi eredményét.
  
  Peter Noel két éve, januárban döntötte el, hogy indul egy külföldi forgatókönyvíró versenyen. Nem volt könnyű az út, de bebizonyította, hogy a sok munka és a kitartás meghozza az eredményt. A brit The Pinewood Studios Group Lift-Off Global Network néven minden évben, több országban is meghirdeti a forgatókönyvíró versenyét, Péter erre a megmérettetésre nevezte be ’A szekrény - The Wardrobe’ című forgatókönyvét, és nyert!
  
  „A több ezer jelentkező közül mindössze öt győztest hirdetnek ki országonként, vagyis minden évben öt ember kerülhet be a programba. 2021-ben végre elmondhatom, hogy egyikük én vagyok a melbourne-i fesztiválon keresztül. A The Pinewood Studios Groupban olyan filmeket készítettek eddig, mint a Black Widow, a No time to die, a Maleficent, a legújabb James Bond, vagy a mindenki által jól ismert Star Wars” – meséli Peter Noel.
  
  Ezzel a lehetőséggel ’A szekrény - The Wardrobe’ című forgatókönyv rendezők és producerek sokaságához juthat el. Az öt győztes forgatókönyvet ugyanis nem csak közösségi platformokon mutatják be, hanem hírlevélben is kiküldik 35 ezer filmesnek, akik magas szinten írt scripteket keresnek. Így a rendezők megtalálhatják a következő lehetséges projektjeiket, és közvetlenül kapcsolatba léphetnek az írókkal, hogy megvitassák az opciókat, a fejlesztéseket és a jogokat.
  
  Péternek viszont nem csak jól indult a január, de jól is végződött. Néhány napja, a Benin City Film Festival keretén belül az Év legjobb forgatókönyv díját kapta meg a ’Black Mo’ című alkotásáért.
  
  „Amikor belevágtam a külföldi forgatókönyvíró versenyekbe, rettentően féltem, hogy talán az derül majd ki, hogy kevés vagyok ehhez, hogy nem írok nemzetközi szinten. Ma már elmondhatom, hogy a tizennyolc nemzetközi eredmény mellett nem csak a Pinewood Studios forgatókönyvíró versenyét nyertem meg, de az év legjobb forgatókönyvének járó díját is elhoztam a Benin City Film Fesztiválról. Hihetetlen, hogy sikerült! Amikor megírtam ennek a 16 éves fekete rabszolgalánynak a történetét, annyit tudtam, hogy a borzalmak ellenére megrendítő és csodálatos az élete, és muszáj róla mesélnem.” – tette hozzá az író, aki kicsit azért bízott a sikerben, mert már több versenyen is elődöntős volt ez a forgatókönyv.
  
  Péter szerint a sikere azt is mutatja, hogy filmesként bátran hozzá kell nyúlni a nemzetközi témákhoz is, és ha sikerül, akkor a legnagyobb álmok is valóra válhatnak.
  
  „Nevet még nem mondhatok, de már rám írt egy amerikai producer, aki dolgozott az Oscar-díjas Michael Douglas-el és Diane Keatonnal, illetve Mark Wahlberggel és Pierce Brosnannal is. Jelenleg négy forgatókönyvemet kért el, és elmondása szerint szeretne engem íróként ismertté tenni, a scriptjeimet eladni Amerikában. Igaz, figyelmeztetett, hogy nem lesz könnyű az út.” - tette hozzá mosolyogva Péter.
  
  Ő az első magyar író, aki angol nyelven, nagyszabású, ´A´ kategóriás forgatókönyvíró versenyeken ilyen jelentős helyezéseket ért el már 2019 óta. A tavalyi Cinequest forgatókönyvíró versenyen két forgatókönyve, az ’Artilia’ és ’A szekrény’ is az elődöntőbe, a top 50-be került. Sőt, utóbbi egészen a TOP10-es döntőig vitte. De nem csupán forgatókönyvíróként alkot, hanem rendez is. Péter ontja magából a különböző ötleteket. Első nagyjátékfilmjének, a 129 című sci-fi film utómunkálatai jelenleg is zajlanak. A filmet ő írta, rendezte, és az egyik executive producere is. A 129 című sci-fi cselekménye a nyolcvanas évektől 2063-ig ível: a történetben többek közt egy múltban élt zeneszerző és egy jövőben megszökő katona kerül egymással különös összeköttetésbe. A filmben olyan színészek vállalták a főszerepet, mint Kálloy Molnár Péter, Dér Zsolt, Mészáros András, Pikali Gerda, Molnár Piroska, Törőcsik Franciska, vagy épp Szabó Sipos Barnabás.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kawa musical circus    jackson browne    diablo swing orchestra    resident evil    vono box    b.b. king    implode    off with their heads    jeszenszky istván    masters of rock    jeff scott soto    bonobo    ir    the rev    eyehategod    skore    dead kennedys    will ferrell    pfa    nils petter molvaer    tomi koivusaari    blu-ray    terrorized    sanctuary    the picturebooks  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!