hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2021. október 23. szombat   06:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hamarosan Beszélő fejek premier a Centrál színházban


  Alan Bennett művét Borbás Gabi, Liptai Claudia, Sztarenki Dóra és Scherer Péter adja elő
  Október 24-én Puskás Tamás rendezésében mutatja be a Centrál Színház Alan Bennett Beszélő fejek című darabját Borbás Gabival, Liptai Claudiával, Sztarenki Dórával és Scherer Péterrel. Alan Bennett történetei hétköznapi emberekről szólnak, különös helyzetekben.
  
  A brit drámaíró eredetileg a BBC számára készítette első sorozatát. Az ebben az előadásban elhangzó négy monológ hol humoros, hol megrázó, de mindenképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy ha elég közel hajolunk, kiderül, a távolról szürke emberek élete egyedi és megismételhetetlenül érdekes, mint mindannyiunké.
  Mit tegyünk, ha a szomszédasszony egy nap megöli a férjét? Hogyan jelentsük fel felebarátainkat? Drukkoljunk-e, ha nyugdíjas édesanyánk váratlanul bepasizik? Hogyan hazudjunk magunknak? A karrier érdekében eladjuk magunkat? Alan Bennett meséi hétköznapi emberekről szólnak, akik extrém helyzetekben találják magukat. A négy monológ - A levelek hölgye, Éj a spanyol kertekben, Bogár a cukortartóban, A kiugrás - hol humoros, hol megrázó, de mindig mélyen emberi.
  
  Október 24-én a Beszélő fejek bemutatóján a Centrál Színházban Borbás Gabit Liptai Claudiát, Sztarenki Dórát és Scherer Pétert láthatja majd a közönség a színpadon.
  
  „A történet igazi meglepetést tartogat. Egy minden konfliktust kerülő nő szerepét alakítom, aki teljesen más, mint én vagyok. Abban bízom, hogy a nézőnek keresni kell majd mögötte engem, mert akkor az azt jelenti, hogy jól csinálom.” - nyilatkozta Liptai Claudia.
  Borbás Gabi így beszél szerepéről: „Egy idős angol hölgy küszködését kell megmutatnom, aki sajátos módon próbál küzdeni a magány ellen. Remek, sokszínű szerep, amiben van kis szívfájdalom, sok fontoskodás és humor. Himnusz a magány legyőzéséről, a megbékélésről.
  
  Scherer Péter így fogalmaz: „Ezek a monológok nagyon finoman, áttetszően és érzékletesen megírt történetek, rengeteg humorral, sok szépséggel és felismeréssel. Én egy, az ötvenes éveiben járó férfit alakítok, aki az édesanyjával él, ám váratlanul felbukkan annak gyerekkori udvarlója, ami totálisan felborítja az életüket. Furcsa, érdekes nehézkedése van ennek a figurának, miközben nagyon pontosan látja önmagát. Komoly kihívás ez a szerep, mert egyedül mesélem el az egész történetet. Ha jól csinálom, sírni-nevetni majd egyszerre lehet.”
  
  Sztarenki Dóra pedig csak annyit árult el a figurájáról, hogy „szöges ellentétem ez a karakter. Azt keresem, hogyan tudom megtalálni azokat a pontokat, ahol kapcsolódni tudok hozzá, mert fontos, hogy meg tudjam mutatni az ő igazát.
  
  Alan Bennett, a nagysikerű brit regény- és drámaíró, a brit kulturális élet ikonikus alakja. A BBC számára 1988-ban írt 13 részes monológ sorozatának címe egy televíziós szakkifejezést vett kölcsön. A szerző művéből néhány éve színpadi változatot készített. A szövegeket tetszés szerinti összeállításban, a legnevesebb művészek adják elő szerte a világon. Bennett szeretetteljes iróniája, egyszerre kifinomult és fordulatos történetmesélési technikája visszaadta az egyszerűnek tűnő emberi sorsok elbeszélésének tiszteletét.
  „Bennett ítélkezés nélkül néz hősei életére. Segít meglátnunk, hogy a legszürkébb is vetekszik a görög drámák hőseinek sorsával. Kiszolgáltatott, mégis reménnyel teli életek bontakoznak ki előttünk. Mind azt mutatják, mekkora csoda az ember!” – mondja az előadás rendezője, Puskás Tamás.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jamie chung    craig taborn    recoil    lady gaga    expired passport     von hertzen brothers    witherspoon    snow patrol    easy a    summer nights    discomfort    namtar    grammy    elyose    danny devito    karen carroll    szesztay dávid    halott pénz    foundation    death angel    just go with it    the dethroners    jack black    sonar    beneath the massacre  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!