hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2021. november 9. kedd   06:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Meghitt dokumentumfilmmel búcsúzik Tina Turner a rajongóktól


  November 4-től érkezik a hazai mozikba a rockzene királynőjéről készült, szokatlanul személyes hangvételű dokumentumfilm. Tina Turner ezzel alkotással búcsúzik világszerte a rajongóktól, végigtekintve több mint öt évtizeden átívelő pályafutásán, és őszintén szembenézve élete legsikeresebb és legküzdelmesebb pillanataival.
  
  Az Oscar-díjas rendezőpáros, Daniel Lindsay és T.J. Martin idei Berlinalén debütált filmje a legendás rockénekesnő életének számos olyan pillanatába enged betekintést, amit eddig nem láthatott a közönség. Tina Turner most először járult hozzá, hogy a magándokumentumait és archívumát is felhasználják egy alkotáshoz. A meghitt és néhol fájdalmasan őszinte beszélgetésekből kirajzolódik a 20. századi szórakoztatóipar egyik legnagyobb hatású előadóművészének személyes portréja, az ember a világsztár mögött, akire csak úgy hivatkoznak a szakmai nagyjai: Egyszerűen a legjobb!
  
  
  
  Tina Turner Anna Mae Bullock néven született Tennessee államban. Az ötvenes években St. Louis-ba költöztek, itt kezdett el énekelni a helyi klubokban. Tizennyolc évesen csatlakozott vokalistaként Ike Turner Kings of Rhythm elnevezésű együtteséhez, ahol hamarosan frontemberré vált és a szólógitáros Ike felesége lett. Miután több daluk is slágerlistás lett, The Ike és Tina Turner Revue néven járták Amerikát, majd a világot. Számos daluk vált slágerré, zenés-táncos koncertshow-jukat imádta a közönség. A Rolling Stones legendássá vált 1969-es amerikai turnéján ők voltak az előzenekar BB King és Terry Reid mellett.
  Kapcsolatuk azonban egyre jobban megromlott, a drogok és ital hatására agresszívvá váló Ike kizsákmányolta és testileg-lelkileg bántalmazta feleségét. Évek teltek el így, mire 1976-ban betelt a pohár, és miután egy veszekedés újra verésbe torkollt, megszökött és a turné közepén otthagyta férjét és a zenekart. Mindent hátrahagyott, csak a nevét vitte tovább, és üres zsebbel, a nulláról kellett újraépítenie a karrierjét. Minderről Tina Turner hosszú éveken át hallgatott, és csak 1981-ben beszélt először nyilvánosan, a People magazinnak adott interjúban – amelynek hangfelvétele jelentős szerepet kapott a filmben is.
  A hetvenes évek végétől mindenféle műfajban kísérletezett a rocktól a diszkóig, ám a szólókarrier nehezen indult be. Volt, hogy takarított, olykor segélyen élt, hogy el tudja tartani gyerekeit. A szakma egyre inkább leírta, de 1984-ben mégis megtörtént az áttörés, és a rocktörténet egyik legnagyszerűbb visszatérésével a slágerlisták élére ugrott. Ötödik szólólemezéből, a Private Dancerből 12 millió példány kelt el, és négy Grammy-díjat kapott érte, s a What´s Love Got to Do It című dallal az akkor 45 éves Tina Turner a slágerlista élére ugrott Amerikában. Innentől kezdve nem volt megállás, a kirobbanóan energikus, lobogó hajú énekesnő világszerte teltházas arénakoncerteket adott, lemezei milliós példányszámban keltek el.
  A kilencvenes évektől már ritkábban lépett fel, utolsó nagyszabású világturnéjára 2008-ban indult, énekesnői pályafutásának 50 éves jubileumán, ami az évad legsikeresebb koncertkörútja lett. 2013-ban, hetvenhárom éves korában ő lett a Vogue magazin legidősebb címlaplánya. Abban az évben kötött újra házasságot: Erwin Bach német producerhez ment feleségül, akivel már több mint húsz éve boldogan élnek együtt Svájcban.
  Tina Turner több mint 200 millió eladott lemezzel a világ egyik legnépszerűbb énekesnője, aki a Guinness rekordok könyvébe is bekerült: az ő koncertjeire váltották eddig a legtöbb jegyet. Életéből Tina - The Tina Turner Musical címmel készült előadás, amelyet a 2019-ben a Broadway-n mutattak be az ő jelenlétében. A film ennek a díszelőadásnak a képsoraival zárul. Férje, Erwin Bach elmondása szerint „Tina azt mondta, hogy szeretne elbúcsúzni rajongóitól, mielőtt végleg lezárja életének ezt a szakaszát. Szerintem a musical, és ez a dokumentumfilm pontosan erről szól. Egy korszak lezárása.”
  A Tina c. film november 4-től érkezik országszerte a mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásába. Budapesten a Cinema City Mammut és Aréna, a Toldi, Művész, Pólus mozi vetíti. Ezen kívül számos art moziban műsoron lesz, többek között Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Jászberényben, Sárváron, Makón és Celldömölkön is bemutatják.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the karate kid    hurts    steve carrell    dodheimsgard    salt    crimson fire    be’lakor    fonó    zorán    ghost iris    a gyűrűk ura    joseph gordon-levitt    the sherlocks    blood sweat and tears    discomfort    mortician    catheine zeta-jones    despicable me    chris pontius    radiohead    freedom is a lie    suicidal tendencies    danger angel    manowar    iron maidens  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!