hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. január 11. kedd   11:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
2022-ben Budapesten a OneRepublic
2022. május 13. Papp László Budapest SportAréna



  A 2002-ben Coloradoban alakult OneRepublic, először a Myspace-en ért el kereskedelmi sikereket, mielőtt a Columbia Records leszerződtette volna. Ryan Tedder az Oklahomai Tulsában született 1979-ben, zenész édesapja és tanítónő édesanyja már hétéves korában éneklésre bátorította. Mint a tinédzserek világszerte, az ifjú Ryan sem volt kivétel, Ő is popsztárságról álmodott. Ezért tizenéves korában mindennap órákat gyakorolt. Példaképei a Beatles, a Peter Gabriel és Stevie Wonder voltak.
  
  Tedder 1996-ban összebarátkozott Zach Filkins szólógitárossal - mindketten Colorado Springsben jártak. Első próbálkozásuk a This Beautiful Mess volt - a Sixpence None The Richer akkoriban népszerű, azonos című lemeze után választották nevüket. Játszottak néhány helyi kávéházi koncertet, de feloszlottak és Tedder és Filkins külön utakon folytatták.
  Az egyetem után Tedder pincérkedett, majd gyakornoki állást kapott a DreamWorks SKG-nél, majd jelentkezett egy MTV tehetségkutatóra, melyet megnyert, ekkor figyelt fel rá Timbaland (Timothy Z. Mosley). A következő két évben Timbaland a producerrel dolgozott együtt, majd megalapította a Republicot. Tagváltozások után vették fel az OneRepublic nevet és leszerződtek a Columbiával. A mostani felállás ekkor alakult ki: Ryan Tedder- ének, gitár; Zach Filkins- gitár; Eddie Fisher- dob és Brent Kutzle- basszus.
  
  
  
  A csapat 2007-es debütáló albuma, a Dreaming Out Loud elkészítése több, mint két és fél évig tartott. Két hónappal az albumuk megjelenése előtt (debütáló kislemezük a Sleep volt), a zenekart kirúgta a Columbia. Az Egyesült Királyságban, az OneRepublic-ot a MySpace növekvő népszerűsége mentette meg. Az ezt követő online felhajtás felkeltette a csapat iránti érdeklődést lemezkiadó oldalról. Az egyik ilyen kiadó a Timbaland Mosley Music Group volt, amely a társult az Interscope-pal (Universal Music Group) és 2007 novemberében megjelent a Dreaming Out Loud című lemezt. Az LP-t vegyes kritikák fogadták, de továbbra is inspiráló volt, a zenekar hangzásbeli sokoldalúsága, mint a lassú, U2-szerű Mercy, a szemcsés Won´t Stop és a fájdalmasan gyönyörű zongoraballada Come Home. Megjelenése hetében a 14. helyen végzett az USA-ban, ahol később platina minősítést kapott. A kislemez dalt, az Apologize. Timbaland később átdolgozta, és hangsúlyosabb R&B hangulatot kölcsönzött neki, így az Apologize Timbaland Presents OneRepublic remixe nagy siker lett, amelyből világszerte ötmillió példányt adtak el, és végül 16 országban az első helyig jutott.
  
  
  
  2009 novemberében kiadták a második nagylemezüket, a Waking Up-ot. Az album, amely ismét sikeres lett, a Billboard listáján a 21. helyen végzett. Az Egyesült Államokban aranylemez lett, és világszerte mintegy egymillió példányban kelt el. A Marchin´ On-nak (a ZDF német televíziós csatorna a 2010-es FIFA világbajnokság dalának választotta) és a Good Life köszönhetően.
  
  Az OneRepublic a Waking Up megjelenése után turnéra indultak olyan csapatokkal, mint a Bon Jovi, mind a Maroon 5-el. Ryan Tedder közreműködött Adele 21 és Leona Lewis Glassheart című albumán, és olyan különböző művészeknek írt társszerzőként, mint Jennifer Hudson és Chris Cornell.
  
  A Good Life után a OneRepublic következő hivatalos kiadványa az első karácsonyi daluk, a 2011-es Christmas Without You. A banda 2013 márciusában kiadta a várva várt harmadik LP-et, a Native-ot. Az eddigi legbiztosabb és legmagabiztosabb pop/rock albumuk a megjelenés hetében a Billboard listájának 4. helyén landolt, és ezzel a OneRepublic első Top 10-es sikerét aratta az Egyesült Államokban.
  
  
  
  
  A Native-ot eredetileg néhány hónappal korábban tervezték kiadni, így a tervezett előfutár kislemezt, a Feel Again-t promóciós kislemezzé nevezték át, és a Save The Children Every Beat Matters kampányának részeként adták ki, amely a jogdíjak egy százalékát is megkapta.
  
  Az album első hivatalos kislemeze az If I Lose Myself volt, a harmadik, a Counting Stars teljesen más szintre emelte a OneRepublicot. Tedder eredetileg Beyoncénak, akarta felajánlani ezt a dalt, de végül úgy döntött, hogy megtartja a OneRepublic számára. A Counting Stars a banda legsikeresebb kislemeze lett a Native-ról, és egyben az eddigi legnagyobb slágerük (Billboard Hot 100-as top 5-be került, és az Egyesült Királyságban az első helyig jutott).
  
  
  
  A OneRepublic világkörüli turnéra indult a Native Tour 2013. áprilisában egy 21 állomásos európai turnéval indult, amelyet egy 52 állomásos amerikai turné követett, majd további koncertek következtek Ázsiában és Ausztráliában. A Native 2014 tavaszán újrakiadásra került, egy új dallal kiegészítve: a Love Runs Out, amely 2014 áprilisában, kislemez sikere lett az Egyesült Királyságban. Az igazán jól sikerült Native Tour 2015 áprilisában fejeződött be.
  A siker tovább folytatódott az album negyedik kislemeze, a Something I Need 2013. augusztus 25-én jelent meg, de a Counting Stars váratlan sikere és a kevés promóció miatt csak decemberre ért be a dal, amely 2x platina minősítést szerezett Ausztráliában és platina minősítést Új-Zélandon. Következő sikerdaluk a Love Runs Out, is aratott Ausztriában, Németországban, Kanadában, Svájcban és az Egyesült Királyságban a top 5-be került; az amerikai Billboard Hot 100 listán pedig a top 15-be. Ez év szeptemberében jelent meg Native album hatodik kislemeze, a I Lived Tedder a dalt a 4 éves fiának írta.
  
  
  
  A zenekar soron következő negyedik stúdióalbuma Oh My My 2016. október 7-én jelent meg és ez az album lett a zenekar eddigi legmagasabb listás debütálása, és a Billboard 200-as listán a 3. helyen landolt.
  Az album első kislemeze a Wherever I Go május 13-án, és ezt követte a második kislemeze a Kids, amely augusztus 3-án, vezette fel az Oh My My-t. Sorrendben a harmadik, egyben Collateral Beauty című film főcímdala, a Let´s Hurt Tonight december 6-án jelent meg.
  
  Őrületes munkatempójuk miatt 2017. április 27-én, Tedder Facebook-bejegyzése alatt elárulta, hogy a zenekar jövője az új anyagok kiadása. Ezen kívül bénító szorongással küzd, és beteg lett a folyamatos turnézás, felvételek és a zenekar kiadványainak promóciója miatt. Tisztázta, hogy a OneRepublic olyan gyakran fog új zenét kiadni, amilyen gyakran csak emberileg lehetséges... havonta, néha hetente. A 2017-ben kiadott kislemezeik közé tartozott a No Vacancy, a Truth to Power, a Rich Love és a Born to Race.
  
  A várva várt ötödik albumuk a Human folyamatos bejelentések ellenére csak 2021. augusztus 27-én, jelent csak meg. Ennek ellenére sorra jöttek ki újabb kislemezeikkel, 2018. május 16-án, a Start Again a 13 Reasons Why című Netflix-sorozat 2. évadának soundtrackje; június 26-án, a Connection című kislemez, majd a november 9-én a White Christmas című dal feldolgozásával adta nevét egy Jeep reklámhoz. Egy évre rá megtört a jég, 2019. május 17-én, a OneRepublic kiadta a Rescue Me-t, majd augusztus 27-én, a Wanted és a szeptember 6-án, a Somebody to Love követte.
  
  
  
  Hiába volt a 2019. szeptember 15-ei album tervezett megjelenésének bejelentése, a körülmények mégsem tették lehetővé, hogy ténylegesen megjelenhessen a Human albumuk. A rajongók még sem maradtak üres ígéretekkel, mert 2020. március 13-án, jött ki a Didn´t I, majd március 25-én, a Human negyedik kislemeze a Better Days, amelynek teljes bevételét a MusiCares-nek adományozták.
  2020. április 8-án, a közösségi médiának adott nyilatkozatukban bejelentették, hogy a Human megjelenését a COVID-19 járvány miatt határozatlan időre elhalasztják. 2021. május 5-én, az ötödik kislemez Run megjelenésével megtört a jég, a várva várt Human 2021. augusztus 27-én került forgalomba.
  
  
  
  Ryan így jellemzi a zenekar stílusát: Nem tiszteljük a műfajokat. Ha dal jó vagy egy előadó jó, legyen az rock, pop, indie vagy hip-hop, akkor valószínűleg valamilyen szinten hatottak ránk... semmi új nincs a nap alatt.
  
  Koncertre a jegyek válthatók a livenation.hu oldalon.
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 raunchy    robin hood    kerecsensólyom    human error    deli-kutt    sunrise avenue    indiana jones    municipal waste    scooter    bouncing souls    turmion kätilöt    boris    cowboys & aliens    brainstorm    conjurer    penélope cruz    balaton    aerosmith    mardi gras    obscura    violator    another dawn comes    emily blunt    norther    rob de luca  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!