hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
film [dvd film]  2022. március 9. szerda   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Electro party és horror filmmaraton is színesíti a 12. Frankofón filmnapok programját
Március 17-27. között 23 filmet láthat a magyar közönség

  Közeleg a 12. Frankofón Filmnapok, melynek keretében március 17-27. között a budapesti Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben 23 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok versenyprogramjából, valamint a César díj jelöltjei és nyertesei közül több is megtekinthető lesz.
  
  Az esemény nyitófilmje François Ozon legújabb alkotása, a Minden rendben ment. Történelmi filmek, drámák, vígjátékok, családi film, thriller, krimi, zenés film és több dokumentumfilm van a kínálatban és különleges kiegészítő programok is színesítik az eseménysorozatot.
  Március 18-án Horror Filmmaratont tartanak, másnap a Laurent Garnier: off the record című film vetítése után pedig electro party lesz a Toldi moziban.
  
  Március 17-én, csütörtökön 20 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban François Ozon legújabb alkotása, a tavaly Cannes-ban debütált, március végén forgalmazásba kerülő Minden rendben ment nyitja majd a 12. Frankofón Filmnapokat André Dussollier-val és Sophie Marceau-val a főszerepben.
  Másnap, március 18-án 16:45 órakor kezdődik a Toldi moziban a Horror Filmmaraton, melynek keretében három filmet nézhetnek meg egymás után a műfaj iránt érdeklődők. Henri-Georges Clouzot Ördöngösök (Les Diaboliques) című alkotása a háború után felvirágzó film noir méltán világhírű klasszikusa az ötvenes években játszódik. Egy francia kisváros sivár iskolájában Michel, az igazgató zsarnoki szigorral uralkodik a diákokon, a tanári karon és szívbeteg feleségén. Az elgyötört asszonynak talpraesett kolléganője segít kivitelezni a benne gondolatban lassan megérlelődő gyilkosságot. A Nyers (Grave) című filmben a vegetáriánus Justine sem úszhatja meg az egyetem gólyák beavatást, aminek az is része, hogy nyers húst etetnek vele. És az újonnan szerzett tapasztalat nem marad következmények nélkül. Justine-ből előbújik a valódi énje. A betolakodó (A l’intérieur) című alkotás női főszereplője Béatrice Dalle, melyben a várandós Sarah egy autóbalesetben elveszíti a férjét. Négy hónappal később, karácsony este egyedül van otthon. Mindenórásan. Másnap reggel irány a kórház. Ám az éjszaka közepén egy váratlan vendég veri fel a ház nyugalmát.
  Március 19-én az elektronikus zene egykori úttörőjének harmincéves pályafutását bemutató Laurent Garnier: off the record című dokumentumfilm vetítése után techno party lesz a Toldi moziban.
  
  A 12. Frankofón Filmnapokon a francia filmek mellett szerepel egy-egy belga, svájci, tunéziai, marokkói és kanadai alkotás is. Mia Hansen-Løve a Cannes-i versenyprogramban debütált filmje, a Bergman szigete - Tim Rothszal a főszerepben, Jacques Audiard szintén Cannes-ban bemutatott, négy önmagát kereső fiatal történetét ábrázoló, szexualitással átszőtt Ahol a nap felkel Párizsban című alkotása, a Cannes-ban Queer Pálma-díjjal értékelt Intenzív találkozások című vígjáték, a startupok coolságát könyörtelen humorral kikezdő Foglalkozása: szülő című vígjáték, valamint A kis Nicolas és az elveszett kincs című családi film a későbbiekben hazai forgalmazásba kerülnek.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 forever still    welicoruss    electric ladyland    flotsam    trollech    harvester    falka    howard jones    emily browning    krinolin    galileo    esti    paul anka    nailed to obscurity    tony iommi    natalie cole    soreii és poolek    clutch    kóbor angyal    voices of destiny    demonica    autumn    tales of evening    bruital orgasme    három kismalac  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!