hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [fesztivál]  2022. május 6. péntek   06:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Online oktatási programot indít a Fesztiválzenekar


  BFZ Felfedező címmel zenei oktatási honlapot indított a BFZ, amelyen játékok mellett Sodró Eliza színésznő vezeti be gyermekeket a klasszikus zenébe. A virtuális ismerkedés után személyesen is lehet majd találkozni a zenekar tagjaival és a hangszerekkel a BFZ ingyenes családi napján: május 28-án ismét az Aquincumi Múzeumba hívják a zene iránt érdeklődő gyermekeket.
  
  BFZ Felfedező címmel gyermekeknek szóló online zenei oktatási honlapot indított a Fesztiválzenekar: a játékos videók és zenei kihívások virtuális házigazdája Sodró Eliza színésznő, aki az 5-12 éves gyermekeket vezeti be a klasszikus zenébe, a hangszerek világába és a szimfonikus zenekar felépítésébe. Az egyelőre három részből álló sorozat részei május folyamán hetente válnak láthatóvá a felfedezo.bfz.hu oldalon: az Eliza, a zenenyomozó című kisfilmeken a Fesztiválzenekar zenészei is megszólalnak, a honlapon emellett a BFZ Kakaókoncertjei, Hangszerkóstoló és Zenevár gyerekprogramjai felvételei és zenei játékok is elérhetők. A minisorozat első részében a zene keltette különböző érzésekről és a Fesztiválzenekar muzsikusainak gyerekkori hangszerválasztásairól is szó esik.
  
  A klasszikus zenével online ismerkedés után a gyermekek személyesen is találkozhatnak a BFZ tagjaival és ki is próbálhatják a különböző hangszereket a zenekar ingyenes családi napján: május 28-án ismét az óbudai Aquincumi Múzeumba hívják a zene iránt érdeklődő gyermekeket. A gyereknap előtti szombaton tartott Zenei vásár és családi nap eseményen óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal és játékokkal is várják a családokat: lesz Kakaókoncert, Zenevár mesejáték és Hangszerkóstoló is, utóbbiban a gyerekek több hangszert is kipróbálhatnak.
  
  „A zenei ismeretterjesztés, és azon belül a gyermekek játékos tanítása évtizedek óta a Fesztiválzenekar küldetésének fontos része. Nagyon örülünk, hogy a játékos oktatási módszerek és az internet segítségével jóval több gyermekkel sikerülhet megszerettetni a klasszikus zenét, emellett a zeneoktatás fontosságára is szeretnénk felhívni a szülők és pedagógusok figyelmét. Kutatások szerint ugyanis a zenei tanulás nemcsak örömöt, műveltséget ad, de segíti a gyermekek szellemi fejlődését, jó hatással van például a nyelvtanulási és matematikai képességekre is” – mondta Erdődy Orsolya, a zenekar menedzser-igazgatója.
  
  A BFZ akciót is kínál azon családoknak, akik a jövő évad során rendszeresen látogatnának a koncertjeikre: a hétvége délutáni koncerteket tartalmazó Fricsay bérletet féláron kaphatják meg gyermekeiknek, unokáiknak azok, akik két teljes árú bérletet vásárolnak.
  
  BFZ zenei vásár és családi nap
  2022. május 28. 10:30-19:00
  Aquincumi múzeum és régészeti park
  Budapest, III. Szentendrei út 135.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 varg vikernes    shrek 4    el camino    open air    psycho mutants    scar symmetry    gary lightbody    alkonost    gathering    stadt    woven hand    chris pine    clubera    masters of rock    franz ferdinand    napalm death    phoenix    varg    distrust    petőfi csarnok    super 8    winona ryder    gondolat kiadó    orden ogan    diamondeyes  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!