hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2022. május 27. péntek   06:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ma kezdődik a VIII. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál
Világjárókkal, kutatókkal és messziről jött természetfilmesekkel találkozhatsz

  Ma kezdődik a VIII. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál. Több mint 100 természet film, környezettudatos életmódot bemutató előadások sora, neves tudósok, hiteles szakemberek, világlátott alkotók, kézműves foglalkozások, gyerekprogramok, vásár, kerti parti - május 27. és 29. között ezernyi élményt kínál az ingyenes, kutyabarát rendezvény a Gödöllői Királyi Kastélyba látogatóknak. Lesz Szalóky Ági és Radics Gigi koncert, előadást tart többek között Ürge-Vorsatz Diána és ifj. Vitray Tamás, bemutatja kedves rókáját Radisics Milán természetfotós, házikedvencek tartásához ad majd fontos tanácsokat dr. Vetter Szilvia állatvédelmi jogi kutató és szemétből készült műalkotásokat készíthetünk a Trash Art közreműködésével.
  
  A Gödöllői Királyi Kastély május 27. és 29. között ismét különleges rendezvény helyszíne lesz - a VIII. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Fesztiválnak ad otthont. A rendhagyó esemény filmes mustráján az idén nemcsak hihetetlen látványvilágú mozgóképek lesznek láthatók, a neves alkotók közül is jó néhányan ellátogatnak az egyre ismertebb filmszemlére. Többek mellett jelen lesznek Anna Stefaniak és Ignatz Johnson-Higham rendezők Skóciából, a David Attenborough közreműködésével készült Miért fontos a Biológiai sokféleség című animáció készítői. Itt lesznek a Vad Románia alkotói Dinu Daniel rendező és Matei Truta producer. A távoli Zimbabwéből érkeznek Joanna Craig és Michael O’Donoghue, akik ott forgatták Gonarezhou, az orrszarvú visszatérése címmel munkájukat. Jelen lesznek a mára világhírű magyar természetfilm képviselői is, a Közlegények – A kárókatona per rendezője Szendőfi Balázs, vagy a 10 Nemzeti Park sorozatot készítő Filmdzsungel Stúdió alkotói.
  A nemzetközi és a Kárpát-medencei szekciók két zsűrije szombat délután ismerteti döntéseit. Az ezt követő filmes gálán, a fődíjat a fesztivált életre hívó Kék Bolygó Alapítvány adományozza és további 8 különdíjat adnak át. A díjátadók között lesz Juhász Árpád, ismert geológus és tv személyiség, Szalay Péter Balázs Béla-díjas rendező, Széll Antal természetfilmes, Salvo Manzone rendező, a zsűri olasz tagja, Szabados Tamás operatőr, aki a Rockenbauer Pál különdíjat adja át, valamint ifj. Vitray Tamás, a Nat Geo hazai kiadásának főszerkesztője.
  
  A Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei filmversenyek azonban csak egy részét képezik a rendkívül gazdag eseménysorozattal jelentkező fesztiválnak. A Kék Bolygó Alapítvány szervezésében, az NFI támogatásával megvalósuló rendezvény pénteken, iskolásoknak szervezett edukációs tartalommal indul. Ekkor vetítések, érzékenyítő feladatok, és a gödöllői kastélymúzeum nívódíjas pedagógiai programjaként, izgalmas kalandjáték várja a srácokat. Másnaptól, szombaton és vasárnap a család minden tagja találhat magának izgalmas programot: filmek 4 helyszínen, népi játszóház, múzeumi-és művészeti kiállítások a természetvédelem és a fentarthatóság jegyében, gyerek és felnőtt koncertek, kertmozi a csillagok alatt. A nemcsak kikapcsolódóknak, népszerű tudományos előadások és workshopok. Együtt melegítünk be Rubint Rékával, majd fellép az Alma együttes, Szalóky Ági, Radics Gigi, a Dirty Slippers, Szakács Sziszi és Hadas Alfréd. Előadást tart Ürge-Vorsatz Diána és ifj. Vitray Tamás, bemutatja kedves rókáját Radisics Milán természetfotós. Házikedvencek tartásához ad majd fontos tanácsokat dr. Vetter Szilvia állatvédelmi jogi kutató. Látható lesz Szilágyi Zsolt természetbúvár digitális rovargyűjteménye és Trash Art alkotásokat készíthetünk a helyszínen. Bemutatót tart a Felelős Gasztrohős és jelen lesz számos környezettudatos művész, többek között Eke Angéla és Döbrösi Laura. Interaktív programokkal lesz jelen a két napos natúra ünnep a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani Intézet és Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is. Aki szuvenírekre vágyik, biztosan talál magának vásárfiát a népi iparművészek, vagy az UPSZ különleges tárgyai között, a felfrissülésre vágyó fesztiválozók pedig számos jóféle étket és innivalót találnak az alter-és a hagyományőrző konyhákban.
  A rendező és a szervezők az ingyenesen látogatható fesztivált ajánlják mindazoknak, akik kicsit jövőbe szeretnének látni, azoknak, akik tennének is az egészséges környezetért. No meg mindazoknak, akik egyszerűen csak egy jó hétvégét akarnak maguknak egy gyönyörű környezetben és baráti közösségben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the gentle storm    napokon    dharma    asian dub foundation    chris pontius    pogues    no strings attached    bëlga    az élet fája    disney    negarm    megazetor    toots and the maytals    nervosa    in flames    maneskin    zsikla mónika    kyuss lives!    lillian axe    red dragon cartel    black-out kowa    omega lithium    rock the boat    mary popkids    nyírség táncegyüttes  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!