hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2022. szeptember 18. vasárnap   21:17
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Mortel és Mizantropix válaszol

  Ez az interjú is előre megalkotott kérdésekkel, írásban történt, de Mizantropixbe belefutottam a Fekete Zaj fesztiválon is, ahol adott nekem matricát, bár szerintem ő erre nem emlékszik 😊 Az interjúért görgess lejjebb!
  
  Mi a zenekarotok alapkoncepciója?
  Mizantropix: Zeneileg egy egyedibb, de még bulizáshoz is kompatibilis, extreme metal & szimfonikus hatásokkal fűszerezett EBM (Electronic Body Music), terror EBM (nagy vonalakban EBM + aggrotech) zene létrehozása. Nagy a szórás, hiszen gyakran a szöveg témájához hangulatához igazítom a zenét, így mentünk már electro punk & TBM (Techno Body Music) irányba is, utóbbi például egyre inkább befolyásol, de nagyon meglepne, ha vegytisztán képviselnénk valaha is. Erre szerintem alkalmatlanok is vagyunk, mert már magamban annyi mindent hallgatok, így hárman meg főleg.
  Mortel: A zenekar a mai magyar közegben részben hiánypótló, részben meglehetősen egyedi stílust képvisel. Igyekszünk amennyire lehet az oldschool EBM-et átemelni a modern közegbe. Zenénk sötét, akár még posztapokaliptikusnak is lehetne nevezni. Szövegeinkkel igyekszünk a jelenkor eseményeire kritikusan reflektálni.
  
  Mi inspirált titeket?
  Mx: A való élet problémái, a kisember tapasztalásától ezek összetett & komplex okáig, illetve ezek megfejtése. Valamint ezek belső, érzelmi lecsapódása.
  Mortel: Zenei téren nagy hatással van ránk a 80as, 90es évek EBM, a 2000es évek klasszikus dark electro – aggrotech világa és a modern TBM. Ezek mellett még egy csipetnyi punk-ot is sikerül itt-ott becsempészni. Ami a dalszövegeket illeti: elég sok témát felölelünk, van dalunk a környezetvédelemről, a digitális médiafogyasztásról, a pazarló fogyasztói társadalomról, illetve akadnak dalszövegek, amik egy adott negatív élethelyzetben fogantak.
  
  Miről szól számotokra ez a projekt?
  Mx: Hogy kiadjam magamból a fentebbi miatt felgyűlt feszültséget. Részben ezért is olyan a színpadi mozgásom amilyen. Ha pedig másoknak ez tetszik, maguk is meg tudnak szabadulni legalább kis időre ezektől a zenénk miatt, az kifejezetten örömteli & inspiráló.
  Annyi elcseszett próbálkozásom volt, jórészt a „művészi” dac miatt, hogy nem gondoltam lesz majd olyan zeném, amivel embereket egy koncerten táncra tudok bírni. Idén ez a Fekete Zajon & az OGT-n (Országos Gothic Találkozó) is megtörtént. Ezt az élményt nagyon köszönöm a közönségünknek és a Fekete Zajnak!
  És azoknak is, akik segíteni nem segítettek, de (piszkáltak) amiatt, hogy nem jó, amit csinálok & így addig tanultam, addig igyekeztem amíg eljutottam ide.
  Mortel: Ez egy olyan alkotóműhely, ahol ki tudjuk adni a gondolatainkat a világról és kritikus véleményt formálhatunk róluk.
  
  Mi a tervetek a jövőre nézve?
  Mx: Nem volna rossz dolog, ha egy nagyobb kiadó azt írná a jelentkezésünkre, hogy „Jó´ van, legyen.”, & ezáltal felléphetnénk mondjuk olyan fesztiválokon, mint mondjuk a Castle Party (Lengyelország), Familien Treffen (Németország) vagy az NCN (Nocturnal Culture Night - Németország) ahol több ember ismerhetne meg minket.
  Ez nem egy túl egyedi hosszútávú terv, de érthető.
  Rövidebb távon az eddig felgyűlt dalok remastere, ha kell rework-je mint a Fekete Zaj előtt meg is történt & ezek EP-ken kiadása digitálisan, mert úgy vettem észre az adatok alapján, albumokat nem igen hallgatnak mostanában az emberek, főképpen a fiatalabbak, playlist-eket, EP-ket viszont igen.
  Mortel: Még a 2022-es évre folyamatban van pár budapesti és egy szombathelyi fellépés. Folytatjuk a dalírásokat, igyekszünk minél több másik zenekarral és projekttel közösen dolgozni. Ezen felül ostromoljuk a külföldi kiadókat, hátha az egyikkel szerencsénk lesz.
  
  Mit szeretnétek közvetíteni a zenétekkel?
  Mx: Merj más lenni, de ésszel, ízléssel, ne vegytiszta protest okból, mert az csak máz, az nem te vagy & akkor az egésznek nincsen semmi értelme!
  Kételkedj, legyél tudatosabb & ne csak az ellenkezőjét akard, mint a másik! Ne csak egy irányból tájékozódj & keresd a közös pontokat, ne csak azt, ami elválaszt!
  Szóval nem csupán toposzokkal meg közhelyekkel vagdalkozunk. Vagy legalábbis nagyon igyekszünk ezt elkerülni.
  
  Mi inspirálta a színpadi megjelenéseteket?
  Mx: Durvább külsejű terror EBM, aggrotech, black metal, electro industrial bandák, horrorok, meg az, hogy így jól érzem magam. Ez utóbbi nagyon fontos.
  
  
  Milyen érzés volt fellépni a Fekete Zaj Fesztiválon?
  Mx: Fentebb már írtam, - f.b. & insta´ oldalunkon bővebben is - hogy mennyire elképesztő érzés volt. Hibáztunk, persze, volt egy csomó, de azt látni, hogy ennyi ember oda jött, többségük szinte végig ott volt, az feloldotta az emiatt keletkezett negatív érzetét bennem. Mindezt ráadásul ekkora térben, Magyarország zeneileg mindenhogyan alternatív fesztíválján, még most is fura & álomszerű. De lehet az idő múlásával csak még inkább az lesz. Nem tudunk eléggé hálásak lenni. Neked meg amiatt, hogy kérdeztél minket!
  
  Mortel: Nekem ez volt a második fellépésem a fesztiválon (2019-ben a Mechanical Corpse fedélzetén játszottam az Osztálykirándulás színpadán). Nem lehet hozzászokni szerintem. Minden fellépés elött izgulok és egészen az intro megkezdéséig nehéz volt elhinni, hogy mi is lehetőséget kaptunk bizonyítani. Rohadt meleg volt a Delta színpadon, mire végeztünk teljesen elkenődött a sminkem, ami belefolyt a szemembe és csípte azt. Hahaha. Jó volt látni, hogy ennyi ember eljött megnézni minket, akik nem a haverjaink. Hahaha. Remélem a szervezőknek is tetszett, nem bánták meg a döntésüket és visszahívnak majd.
  
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 madder mortem    dvd film    neurasthenia    steve morse    virrasztók    insomnium    john lydon    björk    almanac    los vegas     robert redford    dimebag darrell    monster magnet    Őrült szív    deviant    piramis    lara stone    night is the new day    dead end path    alvin lee    vidámpark    leleményes hugo    eradication    the unknown    cliff burton  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!