hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2022. október 6. csütörtök   21:45
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel


  Az Auraleak zenekar váratlanul és hirtelen toppant be az alternatív zene színterére az Indigo című dalukkal, és máris saját rajongótáborra tettek szert. Kíváncsian várjuk, merre vezet a zenekar útja, és erre (is) irányultak a kérdéseim.
  
  Hexet, polgári nevén Gerő András Pétert a Fekete Zaj fesztivál alatt ismertem meg, ahol fellépőként vett részt. Ismertetőjele a jó beszélgetések, a céklapálinka, és a halat formázó gumipapucs (ezekről a Fekete Zaj beszámolóban olvashattok) Az interjúkérdésekre digitálisan, írásban adott választ, mert a fesztivál alatti forgatagban nem jutottunk el oda, hogy ezt megejtsük. Kérdéseim és megjegyzéseim kékkel emeltem ki a könnyebb olvasás érdekében.
  
  Pontosan mit jelent számotokra ez a disztópikus irányzat?
  
  Nem hívnám disztópikus irányzatnak, inkább realistának. A zenei téma és a szövegkontextus, valamint a színpadi megjelenés ugyan némi sci-fi és világvége hangulatot sugall – de ilyenkor, amikor ez szóba kerül, mindig meg szoktam nyugtatni mindenkit, hogy ez a jelenség már itt van a küszöbön. A dalok pedig valójában teljesen hétköznapi témákról szólnak, csak épp olyanokról, melyekről nem mernek beszélni az emberek, avagy tabu témának számítanak - persze ez nyakon öntve egy jó adag baljós atmoszférával. Az összeesküvés-elméleteknek ugyan nem vagyunk a hívei, de szeretünk mindent a lehető legtöbb szemszögből megvizsgálni, így születnek nálunk egységes, de néha mégis ellentmondásos, nyugtalanító megoldások minden téren a projektben.
  
  Mit szeretnétek vele közvetíteni a világ felé?
  
  Ami személy szerint betriggerelte (működésre bírta) nálam ezt a projektet, az a jelenség ihlette, amikor tavalyelőtt még a megszokotton felül is teljesen földbeállt a kommunikáció az emberek közt, és mindenki csak a pártpolitikai, konteós, megfélelmítős, tömegpszichózisos, meg a filléres hűtőmágnesbölcsességeiről böfögte tele az internetet a tartalmas, észérvekkel való diskurzusok helyett. Bábel tornya bizony ledőlt, és egy olyan korszakot élünk, ahol a túlélés egyik kulcsa a minőségi beszélgetésekben keresendő a megfelelő személyekkel, méghozzá azokról kényelmetlennek számító témákról és szituációkról, melyeket már automatikusan söprünk a szőnyeg alá. Mi a zenénkkel és a szövegeinkkel, de nem utolsó sorban a tapasztalatainkkal szeretnénk tanító jellegű üzeneteket közvetíteni, segédkezet nyújtani azok számára, akik mentálisan és lelkileg életük legnehezebb szakaszain mennek keresztül – hiszen többünknek a legsötétebb óráiban is ez volt az egyetlen dolog, amihez nyúlhattunk.
  
  Mi volt hozzá az inspiráció? (esetleg másik zenekar, film, könyv stb.)
  
  Vannak dolgok, érzések, melyek a spektrumnak annyira eldugott bugyraiban léteznek, hogy szinte traumatikus élményeknek “kell” hozzá történni, hogy megtapasztalhassuk – bár ezek közül vannak olyanok, melyeket az ellenségeimnek nem kívánok. Az alapötletet nekem ezek a bizonyos értelmezhetetlen és nyomasztó érzések váltották ki, a kontextusról már volt szó, zeneileg pedig rengeteg mű inspirált bennünket. Zeneileg már csak így a zenekar tagjai külön-külön is elképesztő skálán mozgunk, rám például hatással van a klasszikus zenétől, progresszív matekozós zenéken át a hip-hop-ig és a pop-ig gyakorlatilag minden. Ezen kívül nagy film- és videojáték rajongó vagyok, az egyedi sztorik izgatnak fel főleg. Utazás közben inkább olvasok, főleg Sci-Fit (micsoda fordulat), fantasyt, horrort, pszichothrillert.
  
  Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
  
  Szerencsére van mindnyájunkban már évtizeden felüli tapasztalat, így nincsenek illúzióink meg világméretű terveink. Megyünk mindenhova szívesen, ahol igény van erre. Addig pedig csepegtetjük egyesével a dalokat a videoklipekkel, tavasszal pedig nagylemez formájában is megjelenik az első nagylemezünk, mely a Spirit Matrix címet fogja viselni. Van sok tervünk és ötletünk, de nem sietünk sehova, nem szeretnénk semmit sem elkapkodni – viszont azt elmondhatjuk, hogy lesznek meglepetések bőven.
  
  Milyen érzés volt számodra fellépni a Fekete Zaj Fesztiválon? Hogy tetszett az ottani hangulat, közeg?
  
  Én a Fekete Zajra pár éve úgy gondolok, mint a kis privát szférámra, egy menedékre, ahol lelkileg érdemben fel tudok töltődni. 2011-ben voltam először, aztán sok év kihagyás után először önkéntesként mentem, dolgoztam is a fesztiválon, idén pedig a koncert miatt nyaraltam is – a nyár legszebb élménye volt. Négy nap fullos pihenés, szórakozás, valamint ugye a saját koncert a harmadik napon, mely hatalmas megtiszteltetés volt, ugyanis ez volt a zenekar harmadik nyilvános fellépése. Innen is köszönjük a szervezők bizalmát, reméljük méltó módon eleget tettünk, mi nagyon jól éreztük magunkat és nagyon örültünk, hogy a korai kezdés ellenére ennyien voltak ránk kíváncsiak.
  
  Miért álltál mezítláb színpadra?
  
  Mindenki itt a drága Örsre (Siklósi Örs) gondol, de ezúttal nincs köze hozzá: egész egyszerűen széjjeltörte a cipő a lábam, így kényelmesebb volt.
  
  Mi inspirálta a színpadi megjelenéseteket, és a sminket? Ennek is a disztópikus irányzathoz van köze?
  
  Igen. A fekete arcfestést még a Marlás korszakból hoztam magammal, de egy kicsit továbbfejlesztettük a srácokkal, hogy egységesek tudjunk maradni. A személyiségtípusaink alapján létrehoztunk négy alteregót, melyeket megszemélyesítünk, akárcsak egy színdarabban. A zenei élményen felül egy színpadiasabb rétegben is gondolkozunk, melyhez a dalok és videoklipek megjelenésével szép lassan körvonalazódni fog a háttértörténet is – de nem szeretnénk senkinek sem a szájába rágni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cancer bats    long play 33 1/3    kárpátia    kispál attila    sigma    debustrol    hisztéria    iscream    ticketportal    big miracle    herman frank    beregi tamás    arriba    decease    cryptopsy    kistehén    august burns red    the faceless    fegyelmező részleg    halocene    eluveite    novarock    subliminal merger    radare    dean white  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!