hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2022. október 26. szerda   06:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hazánkba is megérkezik az Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm!


  November harmadik napján kerül bemutatásra a hazai mozikban a legendás zeneszerző életútját bemutató grandiózus alkotás a Pannónia Entertainment forgalmazásában.
  
  2020-ban, amikor a koronavírus járvány első hullámai miatt eleve szűkösen voltunk a jó hírekkel, nyáron jött egy újabb rossz, amire persze egy ideje már lélekben készülhettünk: 91 éves korában távozott az élők sorából a Magyarországon is rendszeresen koncerteket adó legendás olasz komponista, Ennio Morricone.
  
  Hazájában természetesen egyből megkezdődtek a tiszteletére és emlékére egyszerre szóló dokumentumfilm, az Ennio Morricone munkálatai, amely végül szinte napra pontosan egy évvel halála után, 2021-ben lett bemutatva először Velencében. Több, mint két és félórás hosszával egy kellően grandiózus produkció készült el.
  
  A rendezői feladatokat az a Giuseppe Tornatore látta el, aki régi kollaboránsa volt a maestrónak. A direktort többek között az Oscar-díjas Cinema Paradiso alkotójaként ismerhetjük, ekkor dolgozott együtt először a zeneszerző ikonnal.
  
  Ezt követően még további egy tucat dirigálásánál kérte fel a munkára Morricónét, köztük dokumentumfilmekkel, így tehát Tornatore szerzett már korábban is tapasztalatot a műfajjal. Mivel közel három évtizeden át elválaszthatatlanok voltak egymástól, adta magát, hogy ő vegye kezébe ezt a 156 percesre duzzadó, mondhatni emlékprojektet.
  
  A produkció megpróbál teljesen körbevezetni a legenda életútján, bár ezt nyilván lehetetlen minden részletre kitérően megtenni még ilyen tetemes játékidő mellett is. Persze azért a legfontosabb pontok mind ott vannak, kezdve a Segio Leone-filmektől az életmű Oscaron át az Aljas nyolcasig, amelyért megkapta rendes aranyszobrát is az Akadémiától, mint 2015 legjobb filmzenéje. Tarantino először használt zeneszerzőt és a dolog pikantériája, hogy Morricone felhasznált néhány korábban nem hallott kottát azokból, amit még az 1982-es John Carpenter mozihoz, A dologhoz írt.
  
  A dokumentumfilm ezen felül továbbá betekintést nyújt a világkörüli turnékba kulisszák mögötti felvételekkel és számtalan interjúval, köztük magáéval a rendezőével is. Olyan nagyságok, színészek, rendezők és kollégák sztorizgatnak többek között, mint a már említett Tarantino, a megtestesült westernhős Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy az a John Williams, akiről sajnos tudjuk: a nem olyan távoli jövőben róla is készülhet egy hasonlóan gigantikus megemlékezés, de persze örüljünk, hogy még él is virul.
  
  Az Ennio Morricone november 3-tól országosan lesz majd látható a mozik műsorán.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pro-pain    marilyn manson    seven kingdoms    arany    angelus apatrida    edguy    twilight of the gods - allstar bathory tribute    civil war    blues juniors    verge    kontroll    debustrol    finntroll    panopticon    king´s x    wendigo    dean white    euroblast tour 2012    tatu18    survivors zero    battle beast    jerry lee lewis    george clooney    tony blair    dream theater  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!