hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2023. február 23. csütörtök   05:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Több alkotó is elkíséri filmjét a 13. Frankofón Filmnapokra
2023. Március 2-12. között 26 film és színes kiegészítő programok

  Közeleg a 13. Frankofón Filmnapok, melynek keretében március 2-12. között a budapesti Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben 26 kortárs frankofón alkotást – köztük több díjnyertes filmet - nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.
  
  Március 1-jén a Francia Intézetben a 75. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, a Csapó! című vígjáték nyitja az eseményt. Március 4-én gálavetítést is tartanak: Virginie Efira és Romain Duris főszereplésével a Merre jársz, Bojangles? című romantikus vígjáték lesz látható. Lionel Baier, a Kontinensek sodrában (délen) svájci rendezője, François Descraques Enya Baroux és Florent Dorin, a Jöttem, szóltam, visszamennék rendezője és két főszereplője pedig közönségtalálkozót tartanak. Emellett szakmai programok és hip-hop street dance verseny is színesítik a programot. Március 4. és április 4. között több vidéki városban mutatnak be egy szűkebb válogatást a 13. Frankofón Filmnapok programjából.
  
  Március 1-én, csütörtökön 19.30 órakor a Francia Intézetben a 75. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, az Oscar-díjas The Artist – A némafilmes rendezőjének legújabb alkotása, a Csapó! (Coupez!) című vígjáték nyitja a 13. Frankofón Filmnapokat. Michel Hazanavicius ellenállhatatlan alkotása egy viccelődésbe burkolt szerelmi vallomás a Mozihoz.
  Az idei év újdonsága, hogy március 4-én, szombaton 19.30-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban gálavetítést is tartanak, ahol jelen lesz Franciaország magyarországi nagykövete, Mme Claire Legras. Virginie Efira és Romain Duris főszereplésével vetítik a Merre jársz, Bojangles?
  (En attendant Bojangles) című romantikus vígjátékot, melyben Camille és Georges különös, bohókás életét a tánc és Nina Simone Mr Bojangles című száma tölti be. Náluk a hétköznapok cseppet sem hétköznapiak. Egészen addig, amíg Camille-ban elpattan valami…
  Másnap, március 5-én, vasárnap 19 órakor lesz látható az Urániában a Kontinensek sodrában (délen) (La dérive des continents (au sud) című svájci vígjáték, mely tavaly Cannes-ban a Rendezők Kéthetén debütált. Nathalie Adler az Európai Unió megbízásából készíti elő az európai államfők következő látogatását egy menekülttáborban. Váratlanul felbukkan a helyszínen a fia, Albert, aki harcos aktivista egy civil szervezetnél. Kilenc év után az ő találkozásuk nagyobbat szól, mint bármilyen diplomáciai bonyodalom. A vetítés után a film rendezője, Lionel Baier válaszol a közönség kérdéseire.
  Március 7-én kedden 18.30-kor a Francia Intézetben vetítik a hollywoodi sablonokat ízig-vérig franciásan kiforgató, 2555-ben játszódó sci-fi komédiát, a Jöttem, szóltam, visszamennék (Le visiteur du futur) című filmet, melyben a Földet pusztulás fenyegeti. Az utolsó remény egy időutazó, aki képes visszamenni a múltba, és megváltoztatni az események menetét. A vetítés előtt, 16.45-kor François Descraques rendező Florent Dorin és Enya Baroux főszereplők mesterkurzust, a vetítés után pedig közönségtalálkozót tartanak.
  
  Március 11-én, szombaton 19.30-kor lesz látható A gáláns Indiák (Les Indes galantes) című zenés dokumentumfim a Toldi moziban. Ez az első alkalom, hogy 30 hip hop táncos, a rendező és a koreográfus az urban dance és az operaéneklés ötvözésével újra alkotják Rameau barokk remekművét, A gáláns Indiákat. A vetítése után hip-hop táncversenyre várják a közönséget az MD Danse Company szervezésében, ahol a legjobbat 100.000 Ft-os nyereménnyel jutalmazzák.
  
  A 13. Frankofón Filmnapokon többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Isabelle Huppert, François Cluzet, Chiara Mastroianni, Matthieu Kassovitz, Virginie Efira, Charlotte Gainsbourg, Romain Duris és Louis Garrel. A francia filmek mellett szerepel belga, kanadai, koszovói, marokkói, román, svájci és tunéziai alkotások is szerepelnek a kínálatban. Március 4. és április 4. között több vidéki városban – Debrecen, Pécs, Miskolc, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Veszprém, Székesfehérvár, Jászberény, Balatonfüred, Sopron, Szolnok és Eger - mutatnak be egy szűkebb válogatást a 13. Frankofón Filmnapok programjából.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 adam darski    attack attack    sweat & tears    deep inside    the horrors    at the gates    the biters    sziget 2011    elhunyt    sicitur adastra    a titánok haragja    igor    blahalusiana    warrant    normandie    erik sumo    drawing    starbenders    tool    laibach            the clash of the titans    idoru    alterdistrict    taylor swift  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!