hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2023. március 16. csütörtök   06:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Bach-ot is kínál mindenkinek a Fény Utcai Piac


  Új arculattal és izgalmas programok sorával várja látogatóit egész évben a Fény Utcai Piac. Buda legkedveltebb piacán a hétvégi események közt - mások mellett - gasztronómiai események, zenei előadások, design vásár teszi teljessé a programot, de lesz bringa- és pecabörze is – kinek, mihez van kedve.
  
  Ambiciózus tervekkel, a hagyományos „piac” kereteiből kilépő, gasztronómiai, kulturális és egyéb más, közkedvelt programokkal tervezi az évet Budapest egyik legnépszerűbb, ikonikus piaca. A Fény Utcai Piac határozott célja, hogy a sokszínű árukínálata mellett ne csak a bevásárlás megkerülhetetlen centruma legyen, de új értelmet is adjon az ilyen jellegű közösségi tér “intézményének”. Ehhez igazodik a piac új arculata, melynek elemei a gondosan elkészített kézműves-, illetve házias termékeiből ihletődnek; az egyszerű, illusztrált gyümölcsök és zöldségek szabálytalan rendszere a piac és a közösség sokszínű és változatos egységére utal.
  
  Már korábban is volt arra példa, hogy a “Zenélő piac” kezdeményezés keretében a kihelyezett közösségi zongorán spontán minikoncertek szórakoztatták az arra járókat. De a meglepetés akkor volt a legnagyobb, amikor a kerület díszpolgárként is tisztelt Presser Gábor ült a hangszer mellé, hogy megörvendeztesse játékával a nagyérdeműt illetve a Korda-Balázs páros is nagy sikerrel lépett fel a piacon.
  
  A zenei programok továbbra is terítéken lesznek. Március 18-án például a piac is teret ad a Bach Mindenkinek Fesztiválnak. A fellépők között pedig Kossuth- és Liszt-díjas művészek és zeneiskolai növendékek lesznek, akik a klasszikus zenét minél szélesebb körbe szeretnék eljuttatni.
  
  Teljesen más tematikával, de a tavaszt várva, március 19-én Budai Bringa és Horgász Börze költözik a Fény utcába. Főként kerékpár- és horgász-felszerelések adás-vétel-cseréje zajlik majd, de bemutatkoznak szakavatott botépítők, kézműves műcsalikészítők, műlégy kötők, bojlikészítők és úszófaragók is.
  
  A kortárs kézművességre nyitott közönséget pedig egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival várja majd a megújult piac. A Maker’s Market március 26-án indul - és tér vissza havonta - a Fény utcai piacra. Áprilisban pedig természetesen a Húsvét, a kalács és a sonka kapja majd a főszerepet otthoni kalácssütő versennyel, de lesz Pici Piac is baba-mama-gyerek designer vásárral, kapcsolódik majd program a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz, különleges design vásárt hoz majd az Anyák napja, az apukák pedig a nyár folyamán itt szurkolhatnak kedvenc csapataiknak az Európa Liga illetve a BL döntő meccseken izgulva.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alex kapranos    star wars    crescend    dark of the moon    blythe    stubborn    apocalyptischen reiter    lehmann    edward norton    all that remains    paul giamatti            henry homesweet    seth rogen    misery index    killchain    depeche mode    overdrive    scary guys    guardista    kingdom of sorrow    scorpions    haggard    annihilator    aetherius obscuritas  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!