hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [album]  2023. március 22. szerda   06:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mesés idők dalai klasszikus zenei köntösben
Kovács Kati és Balázs János a Cziffra Fesztiválon

  Kovács Kati megkerülhetetlen alakja a magyar kultúrának, s ez korántsem csak a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjat kiérdemelt, egyedi és varázslatos művészetének tudható be. Lenyűgöző személyiségével, önazonosságával legalább akkora nyomot hagyott generációk emlékezetében, mint felejthetetlen dalaival.
  
  A Cziffra Fesztivál április 5-i koncertjén, a MOMKult színpadán újszerű zenei élmény születik a már jól ismert slágerekből Balázs János zongoraművész közreműködésével. A koncerten többek között azok az immár klasszikussá nemesült dallamok csendülnek fel, amelyek meghatározták az elmúlt hatvan évet, és mindannyiunk számára hordoznak valamilyen jelentést. Az előadók közös célja, hogy felelevenítsék és új, klasszikus zenei köntösbe csomagolják hazánk könnyűzenei fénykorának dalait, melyeket egy egész ország énekelt, sőt énekel a mai napig.
  Az est folyamán a közönség számára is egyértelművé válik majd, hogy ezeket a slágereket olyan kiváló módon írták meg és hangszerelték, hogy klasszikus zongorakísérettel új életre kelnek. Kovács Kati és Balázs János ezen az estén egyedi produkciót alkot meg, hiszen az énekesnő még sohasem adott koncertet klasszikus zongorával kiegészülve, így mindkét művész számára izgalmas a vállalkozás. Nem idegen azonban a Cziffra Fesztivál karakterétől a műfajok ilyenfajta találkozása, hiszen Cziffra György bárzongoristaként eltöltött éveire reflektálva számos különleges, fúziós koncertet élvezhet a közönség évről-évre.
  A zenés utazás közben Gundel Takács Gábor páratlan karakterével, a két előadóval közösen idézi fel ezúttal is a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit.
  
  ”A műfaji nyitottság rendkívül fontos volt Cziffra György számára és ezáltal az őróla elnevezett fesztiválunknak fontos része, hogy a klasszikus zenei koncertek mellett hazánk és a világ olyan ikonikus könnyűzenei előadóit megmutassuk egy klasszikus zenei légkörben, amely a legmagasabb értéket képviseli. Ezek a jelzők Kovács Katira mind igazak és nagyon boldog vagyok, hogy elfogadta a felkérésünket, hogy azokat az elképesztően igényesen megírt és előadott dalokat, amelyek kötődnek a nevéhez, most a zongora által klasszikus verzióban, klasszikus zenei alapokra helyezve megmutassuk. Azokból az ikonikus dalokból, amiknek hosszú sora ott van a lelkünkben, sikerült kiválogatni azokat a dalokat amelyeket leginkább lehet zongora-szerűen, egy szál zongorával előadni mindenféle gitár és dobkíséret nélkül.”  (Balázs János)
  
  ”Először megdöbbentem János felkérésén, visszakérdeztem, hogy biztos engem keresel? De persze tudom, hogy a zenében nincsenek igazán határok, és csak egy lépés, hogy a könnyűzenei dalokat is le lehet kísérni másféle, akár egészen komoly stílusban és nem is idegenek egymástól” (Kovács Kati)
  
  A Cziffra György Fesztivál további koncertjeiről a cziffrafesztival.hu weboldalon, illetve a Facebook oldalon tájékozódhatnak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the faceless    revolution renaissance    great american ghost    jason biggs    háború a vámpírok ellen    gods tower    the moon and the nightspirit    bródy jános    josh duhamel    kalála    péterfy bori love band    merlin    hófehérke    életképek    gedeon    darkthrone    unstoppable    jövő háza    inception    endless main    rob de luca    men in the box    the devil wears prada    watch my dying    boston manor  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!