hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2000. október 29. vasárnap   16:21
nincsen hozzászólás

szerző: Jäger
The Kovenant... Animatronic
A metál sötétebb, súlyosabb oldala

   Azt hiszem, szükséges a turné szempontjából is aktuális harmadik korong ismertetője mellé némi alapvető infót, előzményt is tárgyalni a csapatról, melyet a Dimmu Borger bőgőse, Nasash (ma Psy Coma) hozott össze többek kötött Hellhammer dobossal (Pl.: Mayhem, Arcturus).
  
   Úgy gondolom, ez a csapat is azok közé tartozik, akik megosztják a véleményeket, táborokat a Black metal műfaján belül - illetve egyes zenekarok, fórumok, csoportok megosztatják. Elég csak a főleg néhány éve dúló „True” és „False” megjelölésekre a zenekarok elhivatottságát,hozzászólását illetően. Szinte valóságos harc volt - főleg a pár éves „divathullám” miatt, vagy a külsőségek őszinteségét illetően. Én úgy érzem, a zenén van az igazi lényeg, az ebbe vetett hitet és eltökéltséget úgyis lehet rajta érezni ha ez valóban megvan, ilyenkor a nyilatkozatoknak már nincs akkora jelentősége, mint a készműnek.
  
   Első nekifutásra egy „hagyományosabb” Black M. tudtak maguk mögött, csak megközelítőleg a Dimmu vonalában. Az igazi kapudöngető anyaguk a 2. lemez lett „ Nexus Polaris” címmel - több szempontból is. Egyrészt a dallamos, kitűnő hangzású Black -es zenével jelentős sikereket könyvelhettek el, Pl.: a Német összeladási(!) listák is magukévá tudhatták a zenekar nevét, ami ekkor még szimplán Covenant volt. Ez magában foglalt már két „problémát” is, az egyik, ami valójában lényeges is közülük, az jogi oldalról érkezett: Már jóval előttük alakult Svédországban egy szintén Covenant nevű zenekar, akik az electro (EBM) industrial berkekben alkotva bocsátják ránk jófajta - amolyan Fla, F242 jellegű zenéjüket.Tehát nevüket ekkor változtatták a most használatosra. A másik probléma igazán az volt, hogy állni kell a sarat - ez nekik ment , megy is szerintem nincs szégyenkeznivalójuk, egyszerűen igényes, valamivel emészthetőbb zenét játszanak haveraiknál, ami maximálisan energikus, és több embert megérinthet, mint az őket támadó [ma talán már nem annyira] „True” oldal. Őszerintük baj ott volt, hogy a II. lemez „már nem is Black m”. a harmadik, aktuális és egyben - nálam a Bandától abszolút kedvenc - anyag pedig szinte már nyomokban sem az. Elég sok más, új zenei hatásokat mutat, ezeknek beépítése szerintem kifejezetten jól sült el. Még direktebb, húzósabb, megjegyezhetőbb és izgalmasabb lett a korong Az operaénekesnő maradt (és kitűnően olvad ebbe a rideg zenébe) a durva, néhol mégextrémebb énekhang mellett. az új hatások között fel - felbukkan az újkori Samael, M. manson durvább oldala (ezutóbbi a borítón látható csoportképről is kitűnik...), tehát sok az elektronikus betét, ének - effekt, mechanuikus alapok - időnként még dobprogramokkal, effektezett ütősökkel is hangsúlyozva ezt - és ugye Hellhammer új elektronikus dobfelszerelése.
  
   Felkerült ide egy Babylon 200 - feldolgozás is, a Spaceman, amit sikeresen beleillesztettek saját zenei világukba, amiről le kell szögezni, mentes az új kísérletezőknél időnként előforduló amatőr jellegektől. A lendület nem törik meg, az egész él és pulzál. Valószínű, élőben is nagyon fog sütni ez a zene, hiszen azért rutin is érződik belőle, és némely dal szerintem igazi koncertkedvenc is lehet - márcsak felépítése, ereje miatt is. Néhány ilyen: Mirror´ s Paradise, New World Order, The Human Abstract, In The Name of The Future, Spaseman, stb.
  
   Mindent összevetve aki kedveli akár az indusztriális zene gitárosabb fajtáit vagy a metál sötétebb, súlyosabb oldalát, az ne fossza meg magát egy újszerű bika lemeztől és egy energiától szétpattanó élő akciótól!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 septic flesh    mission: impossible    black spiders    social network    nightwish    babák    mechanical sound empire    the halo effect    nuclear beast    primordial    age of agony    wolfsbane    overdrive    atari teenage riot    hrutka róbert    death    európa kiadó    deafheaven    van még remény    road zenekar    control human delete    tesco disco    cowboys & aliens    pattinson    texas in july  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!