hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [blog]  2001. április 12. csütörtök   13:36
nincsen hozzászólás

szerző: Csibu
Még a cirkusz is megirigyelhetné...
Április elseje, bolondok napja

   Előkészületek: vedd elő a legszakadtabb, leglepattantabb cuccaidat, vegyítsd utána a legviccesebbekkel. Állatos mamuszok, kabalák és három-bojtos sapkák előnyben. Ezeket közösítsd, és már kész is van az ünnepi öltözeted. (Nem kell túlzásba vinni, mert nem a csövesek utánzása a cél!). Sokat dob a megjelenésen az összeválogatott „ruhák” fordított felvétele is. Esetleg egy rikító rózsaszín, rikító zöld és más undorító színű pizsamát félig rávenni sem rossz ötlet.
  
   Ha ezzel készen vagy már hozzá is láthatsz a hajformázás művészetéhez. Önts rá cukros vizet, rakj rá zselét és utána tupírozd fel. Éljenek a 60-as évek! Barbi-műhaj, rothadó levelű ágak is a díszítés részei, de ezeket csak mértékkel. És most jön a legfontosabb része a dolognak: az arcfestés. Minél több van rajtad annál jobb, kivéve ha nem sikerül túl ötletesnek és az utcasarki rihe-ronggyal tévesztenek össze.
  
   Én is kb. így indultam el bolondozni a barátaimmal április elsején. Egyedül a gitár nézett ki normálisan a hátamon, a tokot pedig sajnáltam annyira, sőt szentségtörésnek vettem volna, ha befújom valami gusztustalansággal. Maximum egy rózsaszín masnika mutatott volna rajta jól. De mivel én magyar vagyok és nem barbi, helyette piros-fehér-zöld szalagokkal díszítettem magamat.
  
   Irány a Deák-tér! Mindenki megnéz minket, egyesek összesúgnak a hátunk mögött. Valaki hangosan odaszól nekünk: Mi van feltűnési viszketegségetek van? Mi csak vállat vonunk és én is megjegyeztem magamban, a mai napon ez a normális. Egy bácsi és egy srác a kabala bárányunkról kérdez, aki a pórázon béget utánunk. Többször érdeklődnek, hogy vajon miért nézünk ki így. Hát senkinek se tűnik fel, hogy bolondok napja van?!?
   Leszállunk a metróról: Deák-tér, Kossuth-tér, már nem is tudom, hogy hol, de leálltunk piknikezni a beton-dzsungel közepén. Elővettük a parasztkolbászt, a zsírt, a kenyeret, a hagymát, a szalonnát és a sajtot. Neki is láttak a többiek az uzsonnának. Ekkor mosolyogtak meg minket először és dicsérték a tettünket. Én pedig csak gitároztam. Egyre többen gyűltek oda körénk és bár nem is tettük ki a kalapot mégis sunyiban besuvasztottak egy kis pénzt a gitártokomba.
  
   Egy másik csapat pedig azt hiszem egy Spice Girls számra adta elő a betanult táncát. Ők viszont kirakták azt a bizonyos kalapot, mégse értékelték tettüket. Igen, azt hiszem a konkurencia miatt húztuk el a csíkot.
  
   Irány a Budai vár! Egy olasz pali utánam szaladt és megkérdezte játszhat-e a gitáromon. Természetesen hagytam őt is érvényesülni:-), szépen játszott, jól ismert és kevésbé ismert dalokat is előadott. Aztán odagyűlt az egész olasz turistacsapat. Mi csak táncoltunk, nem zavartattuk magunkat. A csoport vezetője keringőzött velem, mindenki énekelt és tapsolt. Régen éreztem magam ilyen jól. De sajnos nem tartott sokáig, mert elszakadt az E húrom és a srác abbahagyta a zenélést. Nálam így telt a bolondok napja.
  
   És az eredmény: kétszer öt fájó láb és sok-sok fáradt ember. Nem is csodálom, kutyás mamuszban végiggyalogolni fél Budapestet nem ki feladat!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 glen berger    badacsonytördemic    overdrive     amorphis    sigma    after all    suicide silence    beregi tamás    affliction    boris    sebastian bach    garbage    killswitch engage    biffy clyro    korál    atticus    ir    green hornet    petrás jános    jon hamm    we came as romans    defeated sanity    mr. papagiorgio    depp    deicide  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!