hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2007. február 5. hétfő   12:34
nincsen hozzászólás

szerző: franky
Megnyitotta kapuit az Ability Park a Jövő Házában
2006. február - Jövő Háza, Budapest

  2007. február 3.-tól ismét látogatható az Ability Park a Millenáris Parkban. Egy modern, európai demokráciában alapvető érték a tolerancia, és fontos cél a társadalmi integráció lehetőségének biztosítása minden ember számára. Különösen fontosnak tartjuk ezt egy állami kulturális intézmény esetében. A Millenáris Park büszke arra, hogy ismét helyszínt biztosíthat a kiállítás számára, s ezáltal lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók megismerkedhessenek a fogyatékos-sággal élő emberek mindennapi élethelyzeteivel.
  
  Az Ability Park - illeszkedve a Jövő Háza Kiállítás tematikájához - bemutatja a látogatóknak azokat az innovatív eszközöket is, amelyekkel elősegíthető a fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációja. Szakképzett munkatársak segítségével ezeket a látogatók szabadon ki is próbálhatják.
  
  Februárban az Ability Park keretében megrendezésre kerül az 1% Civil Jövő Fesztivál. Az egy hónapos rendezvény célja, hogy bemutassa azokat az esélyegyenlőség területén kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezeteket, amelyeket az adózók - adójuk 1%-nak felajánlásával - szabadon támogathatnak - így segítve az e területen dolgozó civil szervezetek munkáját és a civil szféra megerősödését.
  
  Az Ability Park szervezői egy különleges foglalkoztatási programot indítanak. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó programokon keresztül közel 100 fogyatékkal élő számára biztosítanak folya-matos munkalehetőséget. Az Ability Parkban kipróbálható eszközök, játékok lehetőséget nyúj-tanak arra, hogy a látogatók játékos formában megismerjék a siketek, a vakok, a mozgás-sérültek és az értelmi fogyatékosok hétköznapjait és élethelyzetükből fakadó nehézségeiket. A rendezvény szellemiségéhez hűen a munkatársak, illetve az együttműködő partnerek szintén fogyatékkal élő társaink közül kerülnek ki: a játékokat zömmel ők vezetik. Ez biztosít lehetőséget a közvetlen in-formációszerzésre, a fogyatékkal élők élethelyzeteinek megértetésére, a társadalom tudatosabb odafigyelésére.
  
  Az Ability Park sajátossága, hogy ötvözi az interaktív szakmai bemutatókat, a dramatikus játéko-kat és a játszóházat. Ennek megfelelően - esetenként ismert, fogyatékkal élő személyek rész-vételével - a kiállításon kipróbálhatóak különböző fogyatékosságokat bemutató szituációs, logikai és ügyességi játékok, továbbá az életminőséget segítő legújabb technikai eszközök is.
  
  Az Ability Park 2003. júniusa óta folyamatosan jelenik meg országszerte: eddig 25 rendezvényen és közel 50 egyéb eseményen vett részt, 2004-ben már járt a Millenáris Parkban is, ahol több mint két hónapig volt látogatható. Az elmúlt 3,5 évben országszerte több mint 130 ezer ember vett részt az Ability Park rendezvényein.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Jövő Háza

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lovasi andrás    eros ramazzotti    hugh jackman    angelina jolie    vale of tears    imák    bonded by blood    megazetor    soreii és poolek    frankenstein-terv    kisssonic boom    fuwdo    devourment    mangani 888    glen matlock    obscura    kasabian    sziget 2011    exhumer    deals death    crimson shadows    justin sullivan    dvd film    zoolander 2    szalay péter  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!