hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. augusztus 14. kedd   10:51
nincsen hozzászólás

szerző: George
Converge, Rise and Fall, Animosity, Something Against You
2007. Július 15., Kultiplex

  Az extrém zenék szerelmesit igazi csemegével várta a Kultiplex, ugyanis ismét ellátogatott hozzánk az amerikai post-hardcore mezőny egyik vezető zenekara a Converge. A két külföldi előzenekar az amerikai deathcore császár Anymosity és a belga Rise and Fall voltak, magyar részről a Something Against You emelte jelenlétével az est fényét.
  
  Érkezésemkor kezdett bele a mocskos hardcore/punk brutalizálásba a Something Against You. Programjuk alig volt húsz perc, de nem maradt hiányérzet az emberben, mert nagyon intenzíven tolták ezt a 80-as években gyökerező zenét. A zenészek feszesen játszottak nem hanyagolták el a mozgást, főleg az énekessrác volt lelkes.
  
  Rövid szünet után már kezdett is az Animosity, akik a deathcore műfaj egyik legrégebbi zenekara. Zenéjüket lemezen nem találtam hallgatásra alkalmasnak, viszont koncerten taroltak a hardcore fazonú de zeneileg leginkább az amerikai technikás death metal felé húzó fickók. Dobosuk remekül oldotta meg a komplex töréseket, váltásokat és a gitárosok is magas szinten járatták ujjaikat a húrokon. Nem mondanám, hogy elérik azt a szintet, ahol a Despised Icon, az All Shall Perish vagy az As Blood Runs Black tart, de maximálisan élvezhető volt a koncert. A közönség egy kis része itt már beindult (a cigivel a szájában táncoló mexikói-kínai keverék törpe elég vicces volt), köszönhetően frontemberük lelkesítő, szimpatikus konferálásainak, egyébként a fickó kiválóan kitolta a gyomorból jövő ordításokat, hörgéseket.
  
  Az Animosity után a Rise and Fall számomra eléggé fárasztó és unalmas volt, de ezzel szinte egyedül voltam, mivel láthatóan majdnem az egész publikum élvezte a produkciót, jópáran a szövegeket is fújták. Elég fura zenét tálaltak nekünk, kicsit olyan jellegű volt, mintha a Motorhead jammelne a Darkest Hour-ral. A gitáros, a basszer és az énekes nem állt a helyzet magaslatán, egyedül a dobos halálpontos játéka volt értékelhető. Nem is szóltak olyan jól, mint a két előttük játszó zenekar.
  
  A Rise and Fall dobosa konferálta be a Converge gitárzsenijét Kurt Ballou-t és vele együtt jött a másik három tag is. A Salem-ből érkezett brigád letarolt mindenkit ultrasúlyos zenéjével. A frontember Jacob Bannon a színpad minden szegletét bejárta a koncert alatt, miközben egyedi orgánumán tolmácsolta a szövegeket. A közönséget is bevonta a játékba, folyamatosan tartotta le a népnek a mikrofont, viszont a beszéd nem volt az erőssége, ezt inkább rábízta a basszusgitáros Nate Newton-ra. Látszott rajuk, hogy az évek alatt hiperpontos gépezetté értek össze, lemezminőségben adagolták a komplex témákat. Főleg a Converge mellett a Cave In-ben is szolgálatot teljesítő Ben Koller játékától esett le az állam, amit a fickó a bőrökön, cineken művelt az tanítanivaló. Nagyrészt az utolsó három albumról válogattak, sajnos sok régi kedvenc kimaradt. A csúcspont egyértelműen a You Fail Me albumos Last Light volt, itt amikor Jacob a this is for the hearts” részhez ért libabőrös lettem és ezzel szerintem nem voltam egyedül. Ami feltűnt, hogy a zenéjük hangulati oldalát élőben nem tudták annyira produkálni, inkább hc-san taroltak. A hangzás tökéletes volt és a közönség is rendesen megőrült.
  
  A Hatebreed bulit nem sikerült überelni, de a Converge megmutatta, hogy a nem túl jól sikerült utolsó lemez ellenére még számolni kell velük.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 trabant    red´s cool    lajkó félix    hopes die last    dog eat dog    the devil wears prada    tommy emmanuel    the lightning thief    lady gaga    maria brink    nagy dávid    emma stone    agregator    ashton kutcher    ági és a fiúk    the black dahlia murder    anna phoebe    falka    arcadia    dr. melancholia    billy lunn    sárkányvadászok    macbook pro    ahab    dalriada  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!