hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2011. január 18. kedd   03:55
nincsen hozzászólás

szerző: VilágVeleje.Hu
XII. VilágVeleje fesztivál
2011. január (18) 19-22. - Gödör Klub

  Koncertek, színházak

  A Gödör Klub zenei szervezőcsapata, a Világveleje immár tizenkét éve rendezi meg minden januárban saját fesztiválját, ami a 2000-es évhez kötődő világvége-hangulatra emlékeztet az év elején.
  
  A hatalmas érdeklődésre való tekintettel Méhes Marietta és a Balaton a január 20-i koncerjét megelőzően még egy alkalommal megtekinthető lesz a Gödörben, mégpedig a XII. Világveleje Fesztivál első napja előtti estén, azaz január 18-án. A fellépő zenekar tagjai: Méhes Marietta - ének, Nezeczky Júlia - klarinét, Víg Mihály - gitár, ének, Keszei Krisztián - gitár, Horváth Gábor - basszusgitár, F. Tóth Péter (Csimpi) - dobok. Vendégek: Lukin Gábor, Másik János, Menyhárt Jenő. A 18-i koncert 21 órakor kezdődik, belépőjegyek elővételben is válthatók 1200 Ft-ért.
  
  A nyilvános főpróbát követően január 1922. között kerül sor magára a fesztiválra, melynek egyik fő dobása az először a 18-i főpróbán fellépő Méhes Marietta hazatérése lesz, aki több mint 26 éve nem volt Budapesten, és nem énekelte el nekünk sajátos hangulatú dalait. Mariettát a nagyközönség nem csak a Trabant énekeseként ismerte meg, hanem a filmvászonról is, hiszen a legendás Eszkimó asszony fázik, A kutya éji dala, illetve a Kopaszkutya című filmszerepeiből biztosan sokan emlékeznek rá. A főpróba után a fesztivál második napján, január 20-án láthatjuk és hallhatjuk a valaha az USA-ba elhajózó díva visszatérését! Ez a nap lesz a fesztivál retró-alternatív estje.
  

  
  Január 19. 19.00
  
  Fellépők: Smárton trio, The Hated Tomorrow, Puszi (ex-Csókolom), Kelet-Nyugat, Crescendo, Malacka és a TAhO, Sajnos Batár, TV Manci (Szántó Faszi új bandája), Vasárnapi gyerekek, Illúzió búcsúkoncert, Bohemian Betyars, Napra
  
  A részletes program szerint január 19-én este 7-kor megnyílik a hagyományos Fiatal Művészek Kiállítása, majd 12 koncertre kerül sor váltott színpadokon. A zenekarok különböző stílust játszanak a jazztől a folkon át az alternatív rockzenéig, de közös bennük, hogy a műfaj legizgalmasabb fiatal bandáival találkozhatnak az érdeklődők. A Napra fellépése már csak hab a tortán
  
  
  Január 20. 19.00
  
  Fellépők: Baltazár Színház: Arany lépés, Bardo, Kézi Chopin, Balaton, vendég: Méhes Marietta (ex-Trabant)
  
  A csütörtök egyértelműen a régi vágású alternatívaké lesz, de a fiatalabb generációnak is kötelező lecke! Hosszú hibernáció után ismét színpadon a Kézi Chopin, Legát Tiborral, Bárdos Deák Ági a Bardóval, és a több mint negyed évszázada Budapesten nem látott-hallot Méhes Marietta a Balatonnal, akik ráadásul Trabant műsorral készülnek. Mindenkinek kötelező, aki valaha lakáskoncerteken kedvelte meg, vagy aki koránál fogva még sosem látta élőben Mariettát, csak agyonmásolt kazetták szalagjairól hallotta, vagy filmeken látta!
  
  
  Január 21. 19.00
  
  Fellépők: Baltazár Színház: Arany lépés, Intim Torna Illegál 1. születésnap, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, Punnany Massif Live lemezbemutató feat. Takáts Eszter
  A Baltazár Színház így ajánlja előadását, mely két napon is látható: ”Életed fordulóponthoz érkezett. Eltévedtél a nagyvárosi útvesztőben. E társasjáték során meglelheted a helyes irányt. Kezedben a kocka. A lépések a sorsvonalon vezetnek. Utadat akadályok nehezítik, de vannak segítőid: a sorsvonal őre és a lovaid. A játék indul. A tét önmagad megtalálása. Ne feledd: Isten tenyerén lépkedsz!”
  
   21-én ünnepli az Intim Torna Illegál első születésnapját, tavaly ilyenkor debütáltak ugyanezen a színpadon, és az elmúlt év nem várt sikerrel zárult a csapat számára. A fiatalos lendület lesz jellemző ezen az estén, hisz fellép még az Erik Sumo, az egyik nagy fesztiválkedvenc, a Punnyany Massif pedig közkedvelt vendégzenészekkel és lemezbemutatóval fokozza majd az izgalmakat.
  
  Január 22. 19.00
  
  Fellépők: Szárnyak A Balletto Civile (Olaszország) és az Artus Társulat (Magyarország) közös előadása, Bin-Jip, Mitsoura, COLORceSTAR (ColorStar akusztik vendégekkel), Korais Banditos
  
  A ColorStar tavaly próbálkozott először akusztikus koncertezéssel, ami olyan jól sikerült, hogy olykor muszáj megismételniük. Ezúttal vendégekkel egészülnek ki egy mini orkesztárrá. Ezenkívül két színházi társulat közös előadását is megtekinthetjük, és Mitsoura csodálatos énekhangjával utazhatunk körbe a Földbolygón, vagy táncolhatunk Harcsa Veronika által fémjelzett Bin-Jip műsorára.
  
  Jegyárak: 19-re, a fesztivál első napjára 800 Ft a belépő, 20-21-22-re a napijegyek elővételben 1500 Ft-os áron, a program napján, a helyszínen 1800 Ft-os áron válthatók, illetve vásárolhatók online a ViágVeleje Produkció honlapjáról.

  Fiatal Művészek Kiállítása

  A VilágVeleje Fesztiválokon már a kezdetek óta hagyomány lévén, hogy összművészeti esemény , hogy a színpadi produkciók mellett a képzőművészet is jelen van. Idén 13 alkotó (Benkovits Balázs, Csató Máté, ef Zámbó István, Keszeg Nándor, Kitzinger Gábor, Kondász Ferenc, Márton Judit, Mátyus Andrea, R. Nagy Csilla, Rontó Lili, Nagy Balázs Krisztián, Szalay Dávid, Tóth Eszter) munkáit tekintheti meg a közönség. A tárlat a fesztivál első napján, január 19-én nyílik és február 2-ig tekinthető meg.
  
  A kiállítók:
  
  Benkovits Balázs, poszt-zseniális vizionárius.
  
  Csató Máté: autonóm autodidakta, alantas asszociáló android alappal alkotó, alaposan allegórikus alak.
  
  ef Zámbó István, általános képzőművész: a létező műfajban próbálta kiterjeszteni egész életében ez irányú tevékenységét az élet minden területére.
  
  Keszeg Nándor, festőművész és vizuális fajtalankodó: gyerekkora óta a naplopás mellett próbálta a groteszket megfogalmazni.
  
  Kitzinger Gábor: Közel tíz éve aktív vj, a Kiégő Izzók tagja. Krónikus számítógép undorát ehhez hasonló grafikákkal tompítja.
  
  Kondász Ferenc, képzőművész: A formák és színek egymásra gyakorolt hatását néha a vásznon néha pedig földön, vízen, levegőben kutatja.
  
  Márton Judit, fotós: matematikus és agrármérnök. Hobbija a fotózás, írás, rajzolás, fallabdázás. Emberkerülő; kislánykora óta várja a világvégét.
  
  Mátyus Andrea, fotós: fényképész-fotólaboráns. Kizárólag hagyományos technikával készült fotói vannak. Gitáros és biciklista és ´en väldigt svensk flicka´.
  
  R. Nagy Csilla, festő: Munkáiban többféle technikát alkalmaz. Némelyik képét egy-egy idézettel egészíti ki, amelyek a befogadó gondolatainak irányt adhatnak. Látványvilága változatos, néha groteszk, máskor álomszerű.
  www.rnagycsilla.atw.hu
  
  Rontó Lili, grafikusművész: A VilágVeleje Fesztiválok állandó kiállítója, munkái mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Soha egyetlen munkájában sem tudott elszakadni az ember témájától, még akkor sem, amikor valójában állatok jelennek meg a képen. Az ábrázolt madarak, kutyaszerű figurák, sárkányállatok is valójában emberek, a rájuk jellemző állat bőrét hordva, felerősített állati tulajdonságaikkal jelenítve meg.
  rontolili.uw.hu
  
  Nagy Balázs Krisztián, concept art: Meglepő alkotásain a közönség egy része derül, mások mélyebb filozófiai értelmet keresnek bennük. Az eddigi plasztikák és installációk után most sík területre tévedt.
  
  Szalay Dávid, szobrászművész: Koncepciója az organikus és konstruktív formavilágok közötti kapcsolat megtalálására és boncolgatására irányul, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a különböző matériák. Munkái többnyire nem törekednek a figuralitásra és direkt ábrázolásra, inkább a formák által keltett érzések tiszta érvényesítésére.
  
  Tóth Eszter: sok téma, sok technika, sokk hűhó semmiért.


Kulcsszavak:
  smárton trio      the hated tomorrow      puszi      csókolom      kelet-nyugat      crescend      malacka és a taho      sajnos batár      tv manci      szántó faszi      vasárnapi gyerekek      illúzió      bohemian betyars      napra      baltazár színház      bardo      kézi chopin      balaton      méhes marietta      trabant      intim torna illegál      erik sumo band      kiss erzsi      takáts eszter      artus társulat      bin-jip      mitsoura      colorstar     korai Öröm 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

 kapcsolódó helyszín: 

Gödör Klub - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

VilágVeleje Produkció

 kapcsolódó előadók: 

Egy Kiss Erzsi Zene
Korai Öröm

 kapcsolódó cikkek: 

Miniatűr óriások – Invázió a Balatonban – A modern ház, mint pusztító fegyver

Дeva és az Analog Balaton különleges videóban mutatja be, hogyan lesz élő az elektronikus zene

Cinemira videóverseny- forgass a mobiloddal, és nyerj értékes díjakat!

Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére - pályázz te is!

Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt Szentgyörgyváron
 a rovat legfrissebb cikkei: 
LGT, P-Mobil, Illés és Syrius slágerek Miskolc 50 éves rockfesztiválján
AMON AMARTH - teljes a line-up, 6 zenekaros minifesztivál dübörög majd a Barba Negrában!
Hooligans 25 év
Voivod + Crowbar a Durer Kertben
Új dalokkal, friss műsorral érkezik Dan Patlansky
Egy országot lázba hozó név, egy országot jelentő név HUNGÁRIA
A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!
Új dallal jelentkezett az Asking Alexandria, melyet a Budapest Parkban is hallhatunk
Rocklegendák és az operett állócsillagai a Gödöllői Királyi Kastélyban
Дeva és az Analog Balaton különleges videóban mutatja be, hogyan lesz élő az elektronikus zene
 kiemelt 
AMON AMARTH - teljes a line-up, 6 zenekaros minifesztivál dübörög majd a Barba Negrában!
  
Ha nyár, akkor fesztiválok, de sajnos a rockerek, metalosok számára egyre szerényebbek a lehetőségek

Voivod + Crowbar a Durer Kertben
Új dallal jelentkezett az Asking Alexandria, melyet a Budapest Parkban is hallhatunk
Gojira + Conjurer + Urne Budapesten
Comeback Kid az Analog Music Hall-ban
 friss hozzászólások 

Világsztár zongorazseni először Budapesten (1)
Epica, Apocalyptica (3)
Telling Secrets: magyar hátterű csapat bontogatja a szárnyait a tengerentúlon (2)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dark funeral    metallica    august strindberg    genitorturers    nightquest    billie joe armstrong    jason staham    alias    skalar music hungary    anvil    agalloch    carach angren    adimirion    lakatos róbert    u.d.o    intimtorna illegál    disney    kiskalász    shining    lochnesz    polyák lilla    gondozoo    four year strong    kate beckinsale    anna& teh barbies  

r50
Copyright 2000-2023 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!