hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. október 28. csütörtök   15:39
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
The Dillinger Escape Plan, Cancer Bats, The Ocean
2010. október 13., Budapest, Dürer kert

  A The Dillinger Escape Plan a matekos metal zene koronázatan királya, így mindig nagy örömünnep, ha élőben lehet megtekinteni ezt a 100%-os energiaszinten pörgő bandát. Különösen, ha az időpont éppen a cikkíró születésnapjára esik! Dillingerék amúgy a 2008-as A38 hajós koncert után második alkalommal léptek fel hazánkban, ezúttal a Cancer Bats és a The Ocean társaságában zúzták meg a Dürer kert színpadát.
  
  A korai kezdés sajnos keresztülhúzta számításaimat, és a német post metalos The Ocean utolsó 10 percére sikerült csak beérnem. A berlini kollektíva már két ízben fordult meg nálunk, a tavalyi Dürer kertes fellépésükön én is jelen voltam. Az ezúttal elcsípett egybefűzött két nóta (The Origin Of Species, The Origin Of God) alapján a tavalyihoz hasonlóan remek hangzással megtámogatott, minőségi koncerttel örvendeztették meg a jelen lévőket. Ugyan a legutóbbi Heliocentric című album nem nyerte el a maradtéktalan tetszésemet, élőben sokkal jobban átjött az új lemez ereje. A tavaly csatlakozott Loic Rosetti dallamos énekhangja nekem túl negédes, de kétség kívül képzett énekes, és sokszínűbbé teszi a The Ocean zenéjét vokális szempontból. November 18-án az Anathema előtt is fellépnek a srácok a Diesel klubban, így rövid időn belül lehetőség adódik a repetázásra.
  
  A kanadai Cancer Bats korunk egyik feltörekvő sikerbandája, a tengerentúlon a 2004-es megalakulásuk óta szép ismertségre tettek szert a srácok a délies sludge-os hatásokkal felvértezett hardcore punk muzsikájukkal. Érdekes muzikális vegyületet testesít meg a kanadai srácok zenéje, amely eddig három nagylemezen manifesztálódott. Élőben is energikusan, szőrös tökű redneck hozzáállással prezentálták a zúzós nótákat. A hangzás is támogatta a produkciót a közönség mellett, így egy jó hangulatú koncertnek lehettünk részesei. Bár nem ismerem behatóbban munkásságukat, így is jól esett hallgatni az izmosan megdörrenő dalokat a saját szerzeményeik mellett a Beastie Boys feldolgozással egyetemben.
  
  Eljött a főattrakció, az amerikai The Dillinger Escape Plan ideje. A két és fél évvel ezelőtti A38 hajós fellépésük az év egyik meghatározó koncertélménye volt számomra, így nagy várakozásokkal tekintettem a mostani produkciójuk elé. Az 1997-ben alakult banda a Calculating Infinity-vel és a Miss Machine-el stílusdefinitív alkotásokat tett le az asztalra, és az előremutató zenéjük mellett zseniális koncertjeik miatt is méltán híresek. Olyan adrenalinlöketet képesek közvetíteni ezek a figurák a színpadról, hogy defibrillátor nélkül is képesek visszahozni a haldoklókat az életbe. Hát még az élőket hogy fel bírják pörgetni! A Ben Weinman irányításával működő brigád ezúttal is maximális teljesítményt nyújtott, ugráltak, pörögtek, kaszáltak a színpadon. Ben most is egyik erősítőről a másikra ugrott, vadul kaszabolt a gitárjával, és ezen aktív mozgáskultúra mellett hibátlanul hozta a disszonáns gitártémákat. Greg Puciato szokásához híven megmászott mindent, amit tudott (sajnos itt nem volt plafonra függeszkedési lehetőség, így az A38 hajós mutatványát nem tudta megismételni), és kiüvöltötte/énekelte a tüdejét. Jeff Tuttle gitáros szintén kitett magáért, csakúgy, mint a basszer Liam Wilson és a tavaly érkezett, remekül ütő Billy Rymer dobos. Ezek az arcok élőben tudják igazán megmutatni zenéjük erejét, akkor is, ha ezúttal kissé kásás volt a hangzás, és ezáltal jóval elmaradt az A38 hajós fellépés lemezminőségű megszólalásától. A hangulat és a lehengerlő erejű intenzitás ugyanúgy megvolt, így a közönség egy része eszeveszett pusztításban és stagediving-ban dolgozta fel a színpadról áradó erőlöketet, mások pedig csak szájtátva bámulták a zsigeri erődemonstrációt. Az alapvetően az új lemezre épülő seltist változatos volt: a lassú, merengősebb, zongorás részekkel díszített nóták mellett még jobban kijött a brutális szerzemények éle. Az Option Paralysis-ről elhangzott a Farewell, Mona Lisa, a Good Neighbor, a Gold Teeth On a Bum, a Widower, a Room Full Of Eyes és a Chinese Whispers. Az Ire Works-ről a Fix Your Face, a Lurch, a Mouth Of Ghosts, valamint a slágeres Black Bubblegum és a Milk Lizard kerültek megidézésre. A Miss Machine-ről a Panasonic Youth-ot és a Sunshine The Werewolf-ot játszották el (nekem hiányzott a Setting Fire To Sleeping Giants), és az általam legjobban kedvelt Calculating Infinity-ről csak a Sugar Coated Sour és a kihagyhatatlan 43% Burnt hangzottak el. Bár az utolsó két lemez már nem ugyanazt a hibátlan minőséget nyújtja, mint az első két Dillinger album, élőben még mindig verhetetlenek a srácok. Ha osztályzásra kerülne a sor, a 2008-as A38 hajós bulira csillagos ötöst adnék, és a mostani Dürer kertes fellépés is simán megérdemelné az ötös érdemjegyet.
  
  A The Dillinger Escape Plan szokásosan nem tudott hibázni, és a Cancer Bats valamint a The Ocean is minőségi fellépésekkel kényeztette el a koncertre látogatókat. Ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphat az ember, szóval ennek fényében jövő október 13-ra is valami hasonlóan lehengerlő koncertet kérek ajándékba!


Kulcsszavak:
  the dillinger escape plan     cancer bats     the ocean 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A The Dillinger Escape Plan myspace oldala

A Cancer Bats myspace oldala

A The Ocean myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Megjelent a The Ocean Front új kislemeze

Nova Rock 2017 - 2. rész

Végül törölte búcsúturnéját a The Dillinger Escape Plan

Balesetet szenvedett a The Dillinger Escape Plan zenekar

Budapestet is eléri a The Dillinger Escape Plan búcsúturnéja
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

The Dillinger Escape Plan (USA) 1 rész - 2010. október 13. Dürer Klub

The Dillinger Escape Plan (USA) 2 rész - 2010. október 13. Dürer Klub

Cancer Bats (CAN) - 2010. október 13. Dürer Klub

The Ocean (GER) - 2010. október 13. Dürer Klub
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bruital orgasme    eros ramazotti    rose tattoo    dudás zsombor    polar bear club    life of pi    sons of apollo    chris pontius    j. j. abrams    imák    ghostpoet    nucleanus    withem    headbanger    ignite    sötét zsaruk    over the rainbow    backbeet    bury tomorrow    alba hyseni    attack attack    abracadabra    no return    cannabis corpse    guilhem desq  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!