hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. november 22. hétfő   11:14
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Four Year Strong, A Loss For Words, Endiryah
2010 november 16., Bécs, Ausztria - Arena

  Habár idén végre egy rakás jó turné jutott el Budapestig, még mindig vannak olyan különlegesebb események, amiért kénytelen vagyunk átlépni a nyugati országhatárt. A bécsi Arénában ezúttal a szakállas pop punk és post-hardcore nagymesterének számító massachusettsi Four Year Strong bulija tűnt kihagyhatatlannak, de az előzenekari státuszban vendégeskedő, szintén massachusettsi A Loss For Words és az osztrák Endiryah fellépését sem hagytuk ám ki.
  
  Általunk eleddig sosem próbált módon, menetrend szerinti buszjárattal vágtunk neki Bécsnek, hogy jóformán az elsők között érkezzünk az Arénához, melynek ezúttal a kistermében került megrendezésre az ominózus buli. Jó pár magyar látogatott még ki rajtunk kívül erre a koncertre, így hát a beszélgetések közepette észre sem vettük, hogy a hazai pályán játszó Endiryah már bele is kezdett a szettjébe.
  
  Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem ha egy banda bármely tagja nem csak zeneileg, de külsőre is szánt-szándékkal hajazni próbál kedvenc együttesére/zenészére, az azért nem egy előnyös dolog. A bécsi formáció Alex nevű énekesének szobája nyilvánvalóan Oli Sykes fotóival van teleszórva, mivel a srác erősen majmolja a brit metalcore/deathcore Bring Me The Horizon frontemberének fizimiskáját. Ráadásul a dalok szerkezete is szépen át lett ültetve az említett angol banda lemezeiről, megtoldva egy kevéske, könnyebben emészthető punkos lendületű tétellel. Mindenesetre arra jók voltak, hogy egy kicsit bemelegítsék a hangosítókat, de különösebb nyomot egyikünkben sem hagyott a szűk fél óra produkciója.
  
  Annál ígéretesebb volt már jó előre a massachusettsi A Loss For Words koncertje, akik legutóbb egy klasszikus dalokat feldolgozó kiadvánnyal jelentkeztek, itt viszont szerencsére mindegyik lemezről szemezgetett a roppant szimpatikus frontemberrel (Matt Arsenault) rendelkező banda. Természetesen nem is Ausztriában lettünk volna, ha a közönség nem egy helyben, mozdulatlanul követte volna végig a fogós punk nótákat. Matt számtalanszor leugrott a színpadról, hogy amolyan HC módra a közönségből üvölthesse a szövegeket, de talán ha egy-két ember vette az adást és egy kicsit odapakolta magát (megjegyzem, magyarok voltak). A műsor egyébként annyira energikus volt, hogy jó páran az AL4W műsora után a merchandise pulthoz vándoroltak köztük mi is beszerezni valami szuvenírt a zenekartól.
  
  Közel sem telt már a fentiekhez hasonló békésen hangulatban a Four Year Strong koncertje. Természetesen főleg a magyaroknak és egyéb környező országok fiataljainak köszönhetően hatalmas gyilkolászás indult meg a küzdőtéren. Ezt konkrétan nekem sem sikerült jó pár könnyebb/fájdalmasabb zúzódás nélkül megúsznom, de kit érdekelt, mikor a színpadon az egyik legjobb tengerentúli banda a What the Hell is a Gigawatt?-ot játszotta. Az egyébként remekül sikerült, idén márciusban megjelent Enemy of the World lemezről jó pár dal elhangzott, de a Find My Way Back szerintem nem csak az én legnagyobb bánatomra maradt ki. Igaz, helyette jött a bada bing wit a pip, a Catastrophe, a Beatdown in the Key of Happy, a Blow Me, a Maniac vagy a Men Are From Mars, Women Are From Hell. Sajnos ezúttal sem múlt el incidensek nélkül az este, mivel az osztrák srácok nagyon nehezen viselték, hogy sokan mosh pittel próbáltak lendíteni a sógorok halvérűségén, aminek következtében elcsattant néhány pofon. Még olyan is volt, hogy a szintis/énekes Josh Lyford mutatta néhányaknak, hogy ne vigyék túlzásba a keménykedést. Josh egyébként a legaktívabb volt a FYS öt tagja közül, a hallgatóság rendre megőrült, mikor hozzá került a mikrofon. Az viszont kissé negatívan hatott, hogy az amúgy nagyon mosolygós Dan O´Connor és Alen Day gitáros/énekesek mintha egy kicsit unták volna a fellépést. Továbbá a kisterem okozta lehetőségek sem kedveztek több szempontból sem, ahogy a bandának, úgy nekünk sem. Hogy végül senki se távozhasson keserű szájízzel, arról a ráadásban elnyomott Heroes Get Remembered, Legends Never Die gondoskodott.
  
  Egy percig nem kérdéses, hogy megérte ezért a buliért Bécsig utazni, így mi úgy gondoltuk, hogy ha már egyszer reggelig várnunk kell a hazaúttal, akkor megnézzük hogyan mulatnak a Bécs nevű világváros lakosai. Az a lehetőség viszont még csak álmunkban sem merült fel, hogy konkrétan sehogy: se egy pub, se egyéb szórakozóhely, se éjjel-nappali, se semmi más nincs nyitva éjféltől. Így azért legalább világossá vált, hogy nyugati országok egyetemistái miért is választják olyan nagy számban Budapestet célpontul, és bizony mi is becsüljük meg, hogy egy ilyen élhető fővárossal rendelkezünk. Ha majd egyszer pedig netalán már hozzánk is eljutnának a Four Year Strong szintű zenekarok, akkor már ilyen fárasztó túrának sem kéne kitenni magunkat. Reménykedjünk, hogy hamarosan eljön ez az idő is.


Kulcsszavak:
  four year strong      a loss for words      endiryah 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Four Year Strong

A Loss For Words

Endiryah

 kapcsolódó helyszín: 

Arena - Bécs

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music Austria

 kapcsolódó cikkek: 

A Four Year Strong visszatért a „Daddy of Mine”-nal!

Four Year Strong: indul a munka

Érkezik az új Rise Against anyag

Underground Magazin Évértékelő 2010

Four Year Strong, A Loss for Words a bécsi Arénában
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rage against the machine    harloch    együtt az ég alatt    adele    divided multitude    rock of ages    the cure    john sykes    the kolin    the slot    kill with hate    jaded heart    kalála    susan tedeschi    demjén ferenc    stian westerhus    morningdeer    hegyalja fezstivál    suszter    gaya arutyunyan    skeletonwitch    esben and the witch    i killed the prom queen    freedom call    mark wahlberg  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!